Boldea a sedus-o pe procuroarea Agheniţei, care l-a chemat la DNA Galaţi de 71 de ori în şapte luni

Mihail Boldea a sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni, potrivit unor surse judiciare.

1165 afișări
Imaginea articolului Boldea a sedus-o pe procuroarea Agheniţei, care l-a chemat la DNA Galaţi de 71 de ori în şapte luni

Boldea a sedus-o pe procuroarea Agheniţei, care l-a chemat la DNA Galaţi de 71 de ori în şapte luni (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi "aspecte de natură sentimentală" între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei.

"În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea "s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi - n.r)".

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era "sincer îndrăgostită" de fostul deputat, care ar fi reuşit "performanţa" de a o seduce.

"Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta", au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

"Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Agheniţei Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi, sub pretextul efectuării de activităţi procedurale în dosarul în care este cercetat şi în denunţurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului. Menţionăm că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în intervalul aprilie - noiembrie 2012, numitul Boldea Mihail a fost prezent la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi de 71 de ori, ceea ce constituie practic 15 săptămâni lucrătoare, timp petrecut în exclusivitate în compania magistratului procuror Agheniţei Mihaela", mai arată sursele citate, care redau din documentele dosarului de la DIICOT.

Totodată, sursele citate au precizat că, "pentru a facilita întâlnirile lor şi a obţine satisfacţie în plan sentimental", procuroarea Agheniţei a dispus ca Mihail Boldea să nu fie transferat în Penitenciarul Galaţi, după întocmirea rechizitoriului DIICOT prin care Boldea a fost trimis în judecată pentru crimă organizată.

La acel moment, Mihaela Agheniţei a hotărât reţinerea lui Boldea în continuare în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Galaţi, pe motiv că are nevoie de acesta la dispoziţia sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici