Bolnavi TBC, duşi la vot cu microbuzul şcolar în Neamţ. Motivul pentru care spitalul nu a făcut solicitare de urnă mobilă

Bolnavii TBC din spitalul comunei nemţene Alexandru Ioan Cuza au fost duşi la vot cu microbuzul şcolar. Spre deosebire de primul tur de alegeri, spitalul nu făcuse solicitare de urnă mobilă, iar bolnavii au vrut să voteze.

657 afișări
Imaginea articolului Bolnavi TBC, duşi la vot cu microbuzul şcolar în Neamţ. Motivul pentru care spitalul nu a făcut solicitare de urnă mobilă

Bolnavi TBC, duşi la vot cu microbuzul şcolar în Neamţ. Motivul pentru care spitalul nu a făcut solicitare de urnă mobilă

Unii bolnavi de TBC ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, judeţul Neamţ, au mers la vot cu microbuzul şcolar.

„Nu s-a întâmplat nimic. Dintr-o acţiune bună, a devenit o acţiune rea", a declarat pentru MEDIAFAX primarul comunei Alexandru Ioan Cuza din Neamţ, Ion Rotaru, întrebat ce s-a întâmplat la Spitalul Bisericani.

Acesta a explicat că dacă la primul tur de alegeri s-a făcut solicitare pentru urna mobilă, la al doilea tur conducerea spitalului a omis acest lucru.

„Cei de la Sanatoriul Bisericani nu erau ei obligaţi să îi întrebe pe bolnavi dacă vor să meargă la vot sau să se aducă urna mobilă. Acum două săptămâni bolnavii de acolo au cerut urna mobilă, a fost depusă documentaţia, s-a dus urna mobilă acolo. Sigur, urna mobilă e pentru cei care sunt netransportabili. De data asta, au vrut să vină la vot şi cei netransportaibli şi atunci s-a luat o măsură de urgenţă. A fost acordul medicului că nu se întâmplă nimic dacă se vine cu un microbuz. (...) S-a făcut transportul", spune Ion Rotaru.

Secţia de votare a fost la 7 kilometri distanţă, iar drumul este prin pădure, astfel că bolanvii nu puteau merge pe jos pentru a vota.

Primarul susţine că deşi a încercat să găsească alt mijloc de transport, altă variantă nu a găsit.

„Am căutat la mai multe firme care fac transport, dar toate erau foarte aglomerate, erau prinse în alte contracte şi nu am .. altfel, luam din altă parte. S-a apelat în ultimă instanţă la ora 14.00, după scandalul de acolo... Am găsit o soluţie, poate nu e cea mai bună, dar la momentul ăla era cea mai potrivită", a explicat primarul.

Microbuzul a transportat în două ture 35 de bolnavi, iar apoi a fost dezinfectat.

„În prima seară s-a dezinfectat microbuzul cu produsele cu care este curăţat în fiecare săptămână, pentru că trec de patru ori prin curtea sanatoriului Bisericani. Dimineaţă s-a dus din nou pentru a doua dezinfecţie şi ca atare medicul a spus că se poate circula, că nu se poate întâmpla nimic. Având avizul medicului, eu nu sunt medic, medicul a zis să îi dăm drumul, i-am dat drumul, asta e. Decât să fie obstrucţionaţi oamenii să meargă la vot, că asta e infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea, am căutat dintre două rele cea mai puţin rea", a adăugat primarul.

Reprezentanţii Spitalului Bisericani nu au putut fi contactaţi pentru a explica situaţia, iar la Biroul Electoral Judeţean Neamţ nu a fost primită nicio sesizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici