Bolnavii cronic mai au de aşteptat pentru vaccinul anti COVID-19. Administrarea primei doze, amânată până la mijlocul lui februarie

  • Bolnavii cronic nu se mai pot vaccina cu prima doză până pe 16 februarie
  • Vor fi vaccinaţi doar bătrânii de peste 65 de ani, cei dializaţi, imobilizaţi şi cei fără adăpost
  • Moderna va livra cu 20% mai puţin vaccin pe 5 februarie
1932 afișări
Imaginea articolului Bolnavii cronic mai au de aşteptat pentru vaccinul anti COVID-19. Administrarea primei doze, amânată până la mijlocul lui februarie

De astăzi şi până pe 11 februarie nu mai sunt vaccinaţi cu prima doză cei care au mai puţin de 65 de ani. Aceştia vor fi reprogramaţi începând din 16 februarie, spun organizatorii campaniei de vaccinare. Au primit astăzi anunţul peste 66 de mii de oameni. După ce, de pe 28, acum două zile, au început să fie reprogramaţi şi peste 35 de mii de oameni programaţi pe locurile celor care erau prevăzuţi la personalul esenţial. 

Reprogramările intervin în contextul în care criza de vaccin devine una acută. Vom primi mai puţin vaccin şi de la Moderna, tranşa din 5 februarie va fi mai mică cu 20% decât era prevăzut în contract. Se vor regla cantităţile, dar abia în lunile viitoare.

Ar trebui să ne ajungă pentru a vaccina 1,2 milioane de oameni până în aprilie, dar asta se va întâmpla numai dacă, în momentul în care va veni vaccinul, vor fi vaccinaţi mult mai mulţi oameni în fiecare zi.

Despre o amânare a rapelului pentru vaccinul Pfizer nu poate fi vorba, Agenţia Europeană a Medicamentului spune că trebuie administrată exact la trei săptămâni. 

Ce cantităţi de vaccin trebuie să primim în primul trimestru:

  • Pfizer/BioNTech - 2,5 milioane de doze
  • Moderna - 430.000 de doze
  • AstraZeneca - 1,3 milioane de doze

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici