Botiş: Vin din familie de muncitori, niciun "Agamiţă Dandanache" nu va susţine mai bine interesul lor

Ministrul Muncii reproşează liderilor sindicali că cer schimbarea clasei politice, dar ei înşişi nu se schimbă, şi consideră că niciun "Agamiţă Dandanache" nu va reuşi să susţină mai bine decât el interesele muncitorimii, argumentându-şi ideea prin faptul că el provine dintr-o familie de muncitori.

34 afișări
Imaginea articolului Botiş: Vin din familie de muncitori, niciun "Agamiţă Dandanache" nu va susţine mai bine interesul lor

Botiş: Vin din familie de muncitori, niciun "Agamiţă Dandanache" nu va susţine mai bine interesul lor (Imagine: Victor Cipuliga/Mediafax Foto)

"Nici un om nu cred că poate susţine mai bine interesele muncitorimii române decât o pot face eu, pentru că provin dintr-o familie de muncitori. Niciun fel de Agamiţă Dandanache nu va reuşi niciodată să lămurească mult mai bine decât mine, ca ministru al Muncii, că sunt un susţinător în primul rând al dialogului, că sunt ministrul cel mai deschis la dialog, şi în al doilea rând sunt un susţinător al intereselor muncitorilor, pentru că interesul meu cel mai important, astăzi, este interesul naţional", a spus ministrul Muncii, Ioan Botiş, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Guvern.

Ministrul a arătat că sindicatele sunt datoare să protejeze anumite interese, iar el, ca membru al Guvernului, este dator să protejeze interesul României, dincolo de orice dezbateri mai puţin sau mai mult sterile pe aceste teme.

"Pieţele muncii se modifică, au o anumită dinamică atât în România, cât şi pe plan internaţional, şi trebuie să prindem valul, în caz contrar vom avea probleme foarte serioase pe piaţa muncii. Aceşti oameni sunt lideri de sindicate de peste 20 de ani, de ce nu au schimbat până acum lucrurile acolo? Spun tot timpul «schimbaţi clasa politică, schimbaţi-vă», dar ei, s-au schimbat ?", a întrebat Botiş.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisia la cererea sindicatelor, ministrul Muncii a răspuns că ar recurge la acest gest doar dacă demisia ar rezolva în totalitate problema Codului Muncii.

"Dacă demisia mea va rezolva în totalitate problema Codului Muncii şi a legilor privind dialogul social, da. Repet, dacă această demisie ajută sau va ajuta într-un fel la rezolvarea acestei probleme, atunci această demisie are utilitate, în caz contrar, nu", a spus Botiş.

După negocierile de marţi, de la Ministerul Muncii, reprezentanţii sindicatelor şi ai unor patronate au cerut premierului să îl demită pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat discuţiile pe proiectul Codului muncii. Ei au spus că vor înainta premierului un text comun privind Codul muncii şi vor cere preşedintelui Traian Băsescu să medieze acest conflict.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici