Botoşani: Elev agresat şi pus în cuier de tatăl unui alt copil

Un elev de clasa a şaptea de la o şcoală din municipiul Botoşani a fost bătut şi agăţat în cuier, luni, în sala de curs, de părintele unui alt copil de clasa a doua, pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi copii, Poliţia declanşând o anchetă în acest caz.

21 afișări

Elevul de clasa a doua s-a plâns acasă părinţilor că este şicanat de un coleg mai mare, iar luni tatăl acestuia a mers la şcoală şi l-a agresat pe copilul reclamat.

"Am venit la şcoală, am pus ghiozdanul în bancă şi am vrut să ies afară. A venit nenea ăla şi mi-a dat câteva şuturi, m-a luat de piept şi m-a aruncat în dulap, apoi m-a pus în cuier, apoi m-a luat şi m-a trântit jos", a declarat copilul agresat.

Potrivit IPJ Botoşani, din primele cercetări făcute de poliţişti, a reieşit că, în urmă cu câteva zile, între cei doi elevi s-au iscat nişte neînţelegeri legate de un stilou, motiv pentru care elevul din clasa a II-a i-a cerut tatălui său să vină la şcoală pentru a discuta cu elevul respectiv din clasa a VII-a. Luni dimineaţă, când şi-a adus copilul la şcoală, Valeriu C., în vârstă de 44 de ani, din municipiul Botoşani, a mers în sala de curs a elevului din clasa a VII-a şi, după ce l-a întrebat ce are cu fiul său, l-a apucat de haine şi l-a agăţat în cuierul clasei. În aceste împrejurări, copilul de clasa a şaptea a suferit leziuni pe gât şi pe spate.

Bărbatul a fost amendat de Poliţie cu 300 de lei, iar părinţii copilului agresat l-au dus pe acesta la Laboratorul de medicină legală şi intenţionează să-l dea în judecată pe agresor.

"Victimei i-au fost produse leziuni pe gât şi pe spate. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale şi de poziţia procesuală a reprezentanţilor legali ai minorului, cauza urmează să o soluţionăm procedural, putând fi vorba de infracţiunea de lovire sau vătămare corporală", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani, subcomisarul Manuela Ieremie.

Directorul Şcolii generale nr. 4 din Botoşani, unde s-a produs incidentul, a luat măsura de a nu mai permite părinţilor accesul în clase, decât cu acceptul învăţătorilor.

"Practic, după mine este un act de răzbunare pentru incidente minore între copii şi care nu ar fi trebuit sa degenereze aşa", a spus directorul şcolii, Maria Damian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici