Video Botoşani: Zece persoane cercetate pentru producerea şi vânzarea de alcool contrafăcut

Zece persoane sunt cercetate, dintre care patru au fost reţinute, pentru producerea şi vânzarea de băuturi alcoolice contrafăcute, în urma a 12 percheziţii în judeţele Botoşani, Maramureş şi Neamţ.

507 afișări

Echipele de control au verificat, la percheziţiile care au avut loc joi, locuinţele suspecţilor, precum şi depozite şi spaţii comerciale, în care au găsit şi confiscat componente ale unei instalaţii clandestine pentru procesarea şi îmbutelierea băuturilor alcoolice, pet-uri goale de cinci litri şi alte probe, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Poliţiei Române.

În urma cercetărilor a rezultat că, în perioada decembrie 2010-iunie 2011, suspecţii au cumpărat de la o firmă din Baia Mare alcool etilic, ascuns în produse neaccizabile, pe care l-au folosit la producerea de băuturi alcoolice contrafăcute. Băuturile au fost ulterior vândute ilegal.

Cei zece ar fi produs aproximativ 70.000 de litri de băuturi alcoolice, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 400.000 de lei.

Patru dintre suspecţi au fost reţinuţi, alte două persoane au primit interdicţie de a părăsi localitatea, în vreme ce ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

La percheziţii au participat ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Botoşani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Infomaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici