Brad de 25 de metri înălţime, în Piaţa Sfatului din Braşov

Un brad de 25 de metri înălţime şi în vârstă de 130 de ani a fost montat marţi în Piaţa Sfatului din Braşov, acesta urmând să fie împodobit cu peste 5.000 de beculeţe şi 500 de globuri.

549 afișări
Imaginea articolului Brad de 25 de metri înălţime, în Piaţa Sfatului din Braşov

Brad de 25 de metri înălţime, în Piaţa Sfatului din Braşov (Imagine: Mihaela Cojocariu/Arhiva Mediafax Foto)

Bradul a fost adus din Poiana Braşov cu o maşină de mare tonaj, iar marţi dimineaţă a fost montat în Piaţa Sfatului din Braşov cu ajutorul a două macarale şi a unui trailer.

"Am început operaţiunea aducerii bradului de ieri dimineaţă (n.r. - luni), de la ora 9.00, şi am ajuns în Piaţa Sfatului la ora 22.30-23.00. Montarea şi ancorarea au durat până la ora 5.00, azi dimineaţă (marţi - n.r.)", a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Bradul va fi împodobit cu ghirlande luminoase cu peste 5.000 de beculeţe, precum şi cu 500 de globuri şi cu 30 de sfere luminoase cu aproximativ 100 de beculeţe fiecare.

De asemenea, cei nouă stâlpi de iluminat din Piaţa Sfatului vor avea câte trei ornamente luminoase în formă de ramură, montate în aşa fel încât să creeze un model tridimensional.

Un alt brad, la fel de înalt precum cel din Piaţa Sfatului, va fi montat şi în Piaţa Unirii.

Şi în cartierele din municipiu vor fi montaţi brazi, iar faţada Primăriei Braşov va fi acoperită cu o plasă luminoasă.

Totodată, ornamente luminoase vor fi amplasate pe mai multe străzi din centrul vechi al oraşului, precum Strada Mureşenilor, Bulevardul Eroilor, Strada Republicii şi Piaţa Sfatului.

Potrivit lui Ioan Preda, şeful departamentului Braşov al Flash Group, anul acesta iluminatul ornamental s-ar putea extinde şi în zona Şirul Gheorghe Dima, Piaţa Unirii şi Strada Prundului.

"Vom avea 15 plase luminoase, de câte 12 metri lungime, care vor traversa Strada Republicii. Vor fi modele noi faţă de anul trecut din plase luminoase albe şi globuri", a explicat Ioan Preda.

Aprinderea decoraţiunilor de Crăciun şi deschiderea sezonului "Braşov - Oraş din poveste" vor avea loc, ca în fiecare an, în seara de 6 decembrie, de Moş Nicolae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici