Video Brăila: O adolescentă care a născut zilele trecute îşi retrage acuzaţiile de incest aduse tatălui

O adolescentă de 13 ani, dintr-un sat brăilean, care a născut în urmă cu trei zile, îşi retrage acuzaţiile de incest aduse tatălui, susţinând acum că tatăl copilului ar fi un băiat de 14 ani, însă poliţiştii au cerut test ADN pentru stabilirea paternităţii.

1 afișare

În septembrie, anul trecut, o adolescenta de 13 ani, din staul Gbrielescu, judeţul Brăila, reclama la poliţie că tatăl său ar fi violat-o. Pentru că era deja gravidă în luna a patra, nu a mai putut renunţa la sarcină şi a adus pe lume, în urmă cu trei zile, un băieţel.

"O tânără mamica de 13 ani a fost adusă de la casa de copii, în pretravaliu, deci o sarcină aproape la termen, pentru care s-a făcut operaţie de cezariană şi s-a extras un băieţel de trei kilograme. În prezent, evoluţia lor este foarte bună", a declarat, miercuri, Alexandru Baltă, medic la Spitalul de Obstretică - Ginecologie Brăila.

Odată cu naşterea micuţului, tânăra şi-a schimbat însă şi declaraţiile, susţinând că, de fapt, cel cu care a conceput copilul este un băiat de 14 ani din localitatea ei natală. Poliţiştii au cerut însă testarea paternităţii.

"Au fost prelevate probele biologice pentru efectuarea testului ADN şi înaintate Institutului de Medicină Legală din Bucureşti În funcţie de rezultatul testului, se vor lua măsurile legale", a spus, miercuri, Camelia Bucur, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Indiferent de rezultat, asistenţii sociali nu-i vor permite fetei să se întoarcă la părinţi până când condiţiile de acasă nu vor fi îmbunătăţite. Proaspăta mămică va mai sta câteva zile în maternitate, după care se va duce cu băietelul său într-un centru maternal din Brăila.

"Facem eforturi să înregistrăm naşterea nou-născutului, având în vedere că este o situaţie specială, generată de faptul că mama acestuia nu are carte de identitate. Lucrăm şi la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei dintre mamă şi nou-născut, mama urmând a continua procesul de consiliere psihologică", a precizat Simona Cimpoaie, directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Brăila.

 

 

.

 

 

 

 

 

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici