Brăila: Un tractor în care erau două persoane a căzut de pe un bac în Dunăre. Un tânăr a murit înecat

Un tânăr de 22 de ani s-a înecat în Dunăre, joi, după ce tractorul în care se afla împreună cu o altă persoană s-a răsturnat de pe un bac. Scafandrii au reuşit să scoată la suprafaţă cadavrul tânărului de 22 de ani care s-a înecat.

1176 afișări
Imaginea articolului Brăila: Un tractor în care erau două persoane a căzut de pe un bac în Dunăre. Un tânăr a murit înecat

Brăila: Un tractor în care erau două persoane a căzut de pe un bac în Dunăre. Un tânăr a murit înecat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, tractorul a fost descoperit la aproximativ zece metri distanţă de malul drept al Dunării.

Sursa citată a precizat că iniţial a fost găsit tractorul pe fundul fluviului, iar ulterior scafandrii au reuşit să scoată la suprafaţă trupul neînsufleţit al tânărului, care a fost descoperit în cabina tractorului.

Potrivit lui Stoian, ISU Buzău nu are obligaţia de a scoate tractorul de pe fundul Dunării, cel mai probabil, această sarcină revenindu-i proprietarului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian, accidentul s-a produs în dreptul localităţii brăilene Stăncuţa, la câţiva metri de mal, adâncimea apei în zonă fiind estimată la circa şase - zece metri.

"Accidentul s-a produs la circa 15 metri de mal, înainte să acosteze. Nu se ştiu motivele exacte ale tragediei. Cetăţeanul care s-a salvat a spus că nu ştie exact ce s-a întâmplat, nu mai ştie ce s-a întâmplat cu a doua persoană, care era un nepot de-al său", declara purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stroe.

Potrivit primarului comunei Stăncuţa, Nicu Turcu, bărbatul de 42 de ani care a reuşit să se salveze după ce tractorul a alunecat de pe bac în Dunăre ar fi spus că autovehiculul ar fi pornit singur şi astfel s-a produs incidentul soldat cu moartea unui tânăr de 22 de ani.

Conform sursei citate, în cădere, remorcile ar fi spart geamurile tractorului şi astfel bărbatul de 42 de ani ar fi reuşit să se salveze.

"Este vorba despre un tractor din comuna Tufeşti cu două remorci. Un bărbat de 42 de ani, care este proprietarul tractorului şi nepotul său de 22 de ani s-au deplasat la Stăncuţa, au urcat tractorul pe un bac al Direcţiei Silvice, respectiv Ocolul Silvic Lacu Sărat. Încercau să traverseze Dunărea în Insula Mică a Brăilei pentru a cumpăra lemne de la un pădurar. Mai aveau zece metri pînă la rampa de debarcare când proprietarul tractorului spune că s-a produs accidentul", a declarat Nicu Turcu, primarul comunei brăilene Stăncuţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici