Braşov: Alte 18 persoane depistate cu gripă AH1N1

Un numar de 18 persoane, dintre care cinci români şi restul străini, au fost confirmate sâmbătă, de Institutul Naţional Cantatcuzino, cu virusul gripal A/H1N1, aceştia aflându-se la Braşov din 19 iulie, unde participă la cursurile de vară internaţionale ale Universităţii din localitate.

16 afișări
Imaginea articolului Braşov: Alte 18 persoane depistate cu gripă AH1N1

Braşov: Alte 18 persoane depistate cu gripă AH1N1 (Imagine: Mediafax Foto)

Este vorba despre 17 studenţi cu vârste între 20 şi 25 ani şi un profesor. Cinci dintre bolnavi sunt de naţionalitate română, restul fiind din ţări diferite, precum Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Belgia, Croaţia şi Rusia. Profesorul depistat pozitiv este de naţionalitate română, informează Ministerul Sănătăţii.

Toate persoanele infectate cu noul virus gripal sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, unde li se administrează tratament antiviral. Evolutia lor este favorabilă.

Reţeaua de boli transmisibile continuă monitorizarea stării de sănătate a celorlaţi participanţi la cursurile de vară. Numărul total al românilor care au făcut noua gripă AH1N1 a ajuns la 82.

 




 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici