Braşov: Anchetă în cazul a doi elevi ce s-au bătut în curtea unei şcoli

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov a anunţat că va declanşa o anchetă la Şcoala Generală nr. 15 din Braşov în cazul a doi elevi care s-au bătut în curtea unităţii de învăţământ, iar imagini în care aceştia apar lovindu-se cu pumnii şi picioarele au fost postate pe internet.

60 afișări
Imaginea articolului Braşov: Anchetă în cazul a doi elevi ce s-au bătut în curtea unei şcoli

Braşov: Anchetă în cazul a doi elevi ce s-au bătut în curtea unei şcoli (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

ISJ Braşov s-a sesizat în acest caz după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care doi elevi se lovesc reciproc cu picioarele şi cu pumnii, încurajaţi de alţi copii, fără ca vreun cadru didactic să intervină.

Potrivit inspectorului adjunct al ISJ Braşov, Vasilica Diaconu, filmuleţul a fost făcut în decembrie 2010, în ultima zi de şcoală înainte de vacanţa de iarnă, însă abia acum a fost postat pe internet.

Ea a spus că nici conducerea ISJ şi nici directorii Şcolii Generale nr. 15 nu au ştiut despre incident, aflând despre acesta din presă.

"Nu am ştiut nimic despre acest filmuleţ. Am aflat şi eu din presă şi m-am uitat pe internet şi într-adevăr am recunoscut zona din curtea şcolii. I-am sunat şi pe cei doi directori ai şcolii şi mi-au spus că nu ştiu nimic despre incident. Mâine (luni - n.r.) vom merge la şcoală să vedem ce s-a întâmplat, dacă s-a petrecut în pauză şi de ce nu era un cadru didactic în zonă. Vom purta discuţii cu elevii implicaţi, care pot fi uşor identificaţi, dar şi cu părinţii acestora, pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt şi vom lua măsurile care se impun. Este regretabil ce s-a întâmplat pentru că avem foarte multe acţiuni în şcoli de prevenire a actelor de violenţă. Vreau să cred că nu şi-au înscenat copiii un astfel de eveniment", a declarat Diaconu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul ISJ a mai spus că Şcoala nr. 15 este o instituţie cu elevi foarte buni, unde nu au fost niciodată probleme.

Unul dintre directorii şcolii l-a recunoscut din imagini pe unul dintre elevii care s-au bătut şi spune că acesta este un copil foarte silitor, care practică sport de performanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici