Braşov: Aproximativ 160 de grenade din Primul Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări

Mai mulţi muncitori care lucrau la construcţia unui drum la Timişul de Jos (Braşov) au anunţat pompierii, luni dimineaţă, după ce au găsit, în timpul săpăturilor, câteva grenade, ulterior fiind descoperite aproximativ 160 de grenade şi trei mine antipersonal datând din Primul Război Mondial.

249 afișări
Imaginea articolului Braşov: Aproximativ 160 de grenade din Primul Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări

Braşov: Aproximativ 160 de grenade din primul război mondial, găsite în timpul unor lucrări (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Imediat după solicitare, o echipă de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a ajuns la locul indicat, iar în urma săpăturilor au fost descoperite 157 de grenade ofensive şi trei mine antipersonal, în zona Dâmbul Morii, Timişul de Jos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Iniţial au fost găsite două-trei grenade din Primul Război Mondial, de către muncitori care lucrau acolo la un drum. Au fost găsite apoi mai multe grenade, circa 160, şi se pare că vor mai fi găsite şi altele", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Zona a fost complet izolată de către pompieri deoarece exista pericolul unor explozii. Muniţia va fi ridicată şi depozitată în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă de pompieri, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici