Video Braşov: Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de minori

Cinci persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Braşov, fiind suspectate de trafic de minori cu vârste între 10 şi 15 ani, pe care i-au obligat să cerşească pe străzile din Timişoara, potrivit Poliţiei Române.

157 afișări

Cele cinci persoane au fost prinse de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Timişoara, cu sprijinul Poliţiei Comunitare Timişoara. Persoanele reţinute de poliţişti au vârste între 17 şi 38 de ani şi locuiesc în Timişoara, comuna Cioclova, judeţul Caraş-Severin, comuna Teliu, judeţul Braşov, Reşiţa şi, respectiv, comuna Gearmata, judeţul Timiş, se arată într-un comunicat de miercuri al Poliţiei Române

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009-2010, cele cinci persoane au recrutat, transportat, cazat şi exploatat, prin supunere la cerşetorie, opt minori cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, în Timişoara. Minorii erau recrutaţi din judeţele Braşov şi Timiş, iar apoi erau ţinuţi de traficanţi într-o casă părăsită din Timişoara. Copiii erau bătuţi şi obligaţi să aducă în fiecare zi cel puţin câte 50 de lei.

În urma investigaţiilor, DIICOT Braşov a dispus reţinerea celor cinci suspecţi şi cerut instanţei arestarea lor preventivă. Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a admis, în 17 martie, cererea DIICOT Braoşov şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru trafic de minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici