Braşov: Peste 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în ianuarie şi februarie

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov a făcut publică, marţi, o nouă listă cu disponibilizările colective care vor avea loc înlunile ianuarie şi februarie, numărul acestora urmând să ajungă la peste 2.700 de persoane de la 20 de societăţi.

121 afișări
Imaginea articolului Braşov: Peste 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în ianuarie şi februarie

Braşov: Peste 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în ianuarie şi februarie

Potrivit datelor AJOFM, 20 de societăţi au anunţat disponibilizări totale de 2.730 de persoane, cel mai mare număr de concedieri înregistrându-se la societatea Rolem SA, unde o mie de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă în luna februarie.

Astfel, în luna ianuarie vor fi disponibilizate în total 878 de persoane, iar în februarie 1.852 de persoane. În cursul lunii ianuarie vor fi disponibilizaţi 352 de angajaţi de la combiantul chimic Nitroporps Făgăraş (fosta platformă Nitramonia), cărora li se vor adăuga alte câteva sute de angajaţi de la societăţi precum Marub SA (13 persoane), Again & Again 63 de persoane), Multiref SRL (47 de persoane), Coriv SRL (88 de angajaţi), Doripesco Prod SRL (60 de angajaţi), Fabrica de Scule Râşnov (45 de angajaţi), A.T.A. Group (35 de angajaţi), Kronmat (26 de angajaţi), Dinometal Prod (23 de angajaţi), Instrig SA (70 de persoane), Bratim SA (14 persoane) şi Mecon SA (42 de persoane).

În luna februarie vor avea loc disponibilizări la societăţile Rolem SA - 1.000 de persoane, Belart SRL - 37 de persoane, Romradiatoare SA - 95 de persoane, Viromet SA - 296 de persoane, Electroprecizia SA - 229 de persoane, Marub Industry - 70 de persoane şi Fabrica de Scule Rîşnov - 12 persoane.

Persoanele care urmează să fie disponibilizate vor beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

În evidenţa AJOFM Braşov există în prezent 51 de locuri de muncă vacante pentru 38 de specializări, dintre care doar opt necesitând studii superioare.

În decembrie 2008, în judeţul Braşov au fost disponibilizaţi 530 de angajaţi, printre care şi ultimii 66 de salariaţi de la Colgate Palmolive.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici