Braşov: Peste 20 de copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Peste 20 de copii aflaţi într-o tabără şcolară la Bran au fost aduşi, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi la Spitalul de Copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat produse din bucătăria pensiunii unde erau cazaţi.

24 afișări
Imaginea articolului Braşov: Peste 20 de copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Braşov: Peste 20 de copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Copiii au fost transportaţi, în cursul nopţii, de zece ambulanţe şi maşini SMURD, fiind internaţi cu vărsături şi o stare generală de deshidratare.

Potrivit Mădălinei Siminea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, starea copiilor este una favorabilă, ei fiind ţinuţi sub supraveghere medicală.

"La Spitalul de Copii au fost internaţi trei copii, iar la Spitalul de Boli Infecţioase au fost internate alte 24 de persoane, sub diagnosticul de toxiinfecţie aimentară, dar deocamdată sunt doar suspiciuni, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri) să se stabilească exact cauza îmbolnăvirii copiilor. Starea lor este una favorabilă", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX Mădălina Siminea.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară Braşov, au fost realizate echipe mixte împreună cu inspectorii de la DSP pentru a face cercetări la pensiunea din Bran unde au fost cazaţi cei 27 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici