Braşov: Profesoara de istorie dată dispărută la sfârşitul anului trecut a fost găsită moartă

Profesoara de istorie care preda la două licee din Braşov şi care a dispărut fără urmă în 18 decembrie 2009 a fost găsită moartă în podul Colegiului Naţional "Unirea", au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

682 afișări
Imaginea articolului Braşov: Profesoara de istorie dată dispărută la sfârşitul anului trecut a fost găsită moartă

Braşov: Profesoara de istorie dată dispărută la sfârşitul anului trecut a fost găsită moartă

Georgeta Tănase, în vârstă de 54 de ani, profesoară de istorie, care preda la două licee din Braşov şi care era foarte respectată de colegi şi elevi, a plecat de acasă în 18 decembrie 2009, la ora 08.00, şi de atunci nu a mai fost văzută, soţul femeii, cadru militar în rezervă, acceptând mediatizarea cazului după o lună de la dispariţia acesteia.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, soţul femeii, cadru militar în rezervă, a anunţat dispariţia a doua zi, în data de 19 decembrie, însă nu a dorit mediatizarea cazului decât după o lună de la eveniment.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, Liviu Naghi, cadavrul de sex feminin care, după primele verificări, "se pare că ar fi al profesoarei dispărute", a fost găsit, marţi dimineaţă, la ora 9.45, în podul colegiului Naţional "Unirea" Braşov de către un poliţist.

Naghi a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, după semnalarea dispariţiei profesoarei de istorie, o echipă formată din 40 de jandarmi şi 16 poliţişti a efectuat căutări în zona Tâmpa şi a Liceului "Unirea", însă în cursul lunii ianuarie, din cauza zăpezii, căutările au fost oprite, fiind reluate luni.

"Cadavrul a fost găsit întins pe jos, fără urme vizibile de agresiune. După îmbrăcăminte şi după primele verificări se pare că ar fi vorba despre profesoara de istorie dispărută în decembrie 2009. Urmează prelevarea de probe, pentru stabilirea identităţii exacte a femeii, precum şi a cauzei morţii", a spus Liviu Naghi.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Liceul "Unirea" din Braşov este permisă intrarea doar a elevilor şi cadrelor didactice, în rest, accesul fiind interzis întrucât anchetatorii fac încă cercetări la faţa locului.

Profesoara de istorie Georgeta Tănase are două fete, dintre care una studentă în Braşov, iar cealaltă căsătorită în Italia.

Familia femeii a refuzat să dea vreo declaraţie presei la momentul mediatizării dispariţiei.

Georgeta Tănase era profesoară de istorie titulară la Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" din Braşov şi suplinitoare la Colegiul Naţional "Unirea", fiind foarte respectată atât de cadrele didactice, cât şi de către elevi. Ea era şi diriginta clasei a XII-a C de la Colegiul de Informatică

"Am lucrat împreună cu ea timp de 33 de ani, practic am început împreună să predăm. Pot să spun că are o pregătire profesională deosebită, era extrem de disciplinată în muncă şi avea foarte mulţi prieteni atât în cancelarie, cât şi în afară. Se angaja în tot felul de activităţi educaţionale şi avea întotdeauna un cuvânt greu de spus. Era o femeie deschisă, prietenoasă, deşi în ultima vreme s-a mai închis în sine şi mi se părea mai slăbită. Totuşi, mi-e greu să cred că a dispărut aşa fără să lase vreun semn", declara presei Ion Halmaghi, profesor de istorie la Colegiul "Unirea".

Un alt coleg al femeii, Florin Popovici, profesor de matematică la Colegiul de Informatică, a declarat că Georgeta Tănase era o femeie foarte respectată şi că toată lumea a fost şocată de dispariţia acesteia.

"Era o colegă foarte bună, cumsecade şi apreciată de elevi. Am fost uimiţi când ni s-a comunicat dispariţia ei. Ştiu că era în concediu medical înainte cu vreo trei săptămâni să dispară", a spus profesorul de matematică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici