Video Braşov: Ursoaica şi puiul ei au fost duşi la Grădina Zoologică (Video ProTv)

Ursoaica imobilizată pe un acoperiş din centrul Braşovului şi puiul ei au fost duşi, vineri la prânz, la Grădina Zoologică din Braşov, unde vor sta până când femela îşi va reveni după tranchilizantele care i-au fost administrate, după care vor fi transportaţi în rezervaţia de la Zărneşti.

96 afișări

O ursoaică a rămas blocată, joi dimineaţă, aproximativ două ore, pe acoperişul unei gospodării din Braşov, după ce a fost tranchilizată de o echipă de la Serviciul de Gestionare a Animalelor (SGA), din cadrul Primăriei Braşov.

Ursoaica, în vârstă de aproximativ trei ani, şi puiul ei, de maximum două luni, au stat în centrul Braşovului, pe strada Castelului, timp de trei zile.

Femela a ajuns, cel mai probabil duminică seară, la un container aflat la poalele Tâmpei, însoţită de puiul ei, care a rămas blocat într-o grădină împrejmuită de unde nu a mai putut ieşi.

Specialiştii de la Serviciul de Protecţia şi Gestionarea Animalelor din cadrul Primăriei Braşov spun că femela ar fi putut fugi în pădurea de unde au venit, însă nu şi-a abandonat puiul, care nu a mai găsit ieşirea din grădină. Prin urmare, au trecut dintr-o grădină în alta până au ajuns în centrul Braşovului, pe strada Castelului, la doar câţiva metri de Prefectura Braşov, iar aici s-au adăpostit într-un coteţ.

Joi dimineaţă, proprietarul unei case de pe strada Castelului a auzit mormăiturile puiului şi a sunat la 112. Imediat, strada a fost blocată de poliţişti şi specialişti de la Serviciul de Protecţia şi Gestionarea Animalelor (SPGA), dotaţi cu tranchilizante, botniţe şi cuşti, care au reuşit să scoată ursoaica şi puiul din coteţ, folosind petarde.

Specialiştii de la SPGA au reuşit să-i administreze ursoaicei două doze de tranchilizant şi sperau să o imobilizeze uşor, însă animalul a intrat în clădirea de la numărul 100 şi a urcat pe scări până la etajul al treilea, urmată de puiul de doar câteva kilograme şi distrugând totul în jurul ei. Ajunsă la ultimul etaj, ea a rupt uşa de la podul casei şi s-a refugiat în pod, cu ursuleţul după ea.

Femela a rămas, însă, blocată în fereastra podului, după ce tranchilizantele şi-au făcut efectul. Aşa au reuşit specialiştii de la SPGA să o imobilizeze şi, împreună cu puiul ei, a fost transportată la Grădina Zoologică.

Noaptea trecută, la serviciul de urgenţă 112 s-au primit zece apeluri de la braşovenii care s-au întâlnit cu urşi pe străzile oraşului. În această dimineaţă, o ursoaică şi trei pui au fost văzuţi pe una dintre principalele artere rutiere ale Braşovului, Calea Bucureşti, în zona Spitalului Judeţean. Specialiştii spun că animalele sunt înfometate după o iarnă lungă şi coboară din pădure în căutarea hranei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici