Braşovean cercetat pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ

Un bărbat din localitatea braşoveană Cincşor este cercetat de poliţişti pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ, suspectul spunând că voia să îşi dreseze câinii de vânătoare.

417 afișări
Imaginea articolului Braşovean cercetat pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ

Braşovean cercetat pentru că a ţinut în captivitate un porc mistreţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, ţinea în captivitate ilegal un porc mistreţ de 200 de kilograme, într-o gospodărie din localitatea Cincşor.

Bărbatul, care este vânător autorizat, a declarat poliţiştilor că a găsit mistreţul şi l-a crescut de mic.

El a mai spus că voia să îşi dreseze câinii de vânătoare cu ajutorul mistreţului.

"Conform prevederilor legale, mistreţul a fost lăsat în custodia suspectului pentru încă zece zile, timp în care Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Braşov va găsi o locaţie pentru animalul sălbatic", a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Liviu Naghi.

Bărbatul riscă o pedeapsă până la un an de închisoare sau o amendă de până la 10.000 de lei, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici