Braşoveni salvaţi de jandarmii montani după ce s-au întâlnit cu un urs pe Tâmpa

Doi braşoveni au fost salvați, duminică seară, de un echipaj al Jandarmeriei montane, după ce au plecat la o plimbare pe Tâmpa și s-au întâlnit cu un urs, ei refugiindu-se într-un copac până la sosirea salvatorilor montani.

21 afișări
Imaginea articolului Braşoveni salvaţi de jandarmii montani după ce s-au întâlnit cu un urs pe Tâmpa

Braşoveni salvaţi de jandarmii montani după ce s-au întâlnit cu un urs pe Tâmpa (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea, a declarat, luni, că cei doi localnici au plecat la o plimbare pe Tâmpa, duminică, în jurul orelor 20.00. Când s-a lăsat întunericul, braşovenii au văzut un urs chiar pe poteca pe care urmau să coboare şi au decis să sune la numărul 112, pentru a se asigura că pot ajunge în oraş. Un echipaj al Jandarmeriei montane s-a deplasat la faţa locului şi i-a recuperat pe cei doi braşoveni, care urcaseră într-un copac.

Pe lângă cei doi localnici, echipajul Jandarmeriei montane a recuperat şi alţi doi turişti englezi care voiau să campeze pe Tâmpa.

"Aceştia credeau că pot campa pe Tâmpa, fără să îşi dea însă seama că sunt exact la câţiva metri de poteca pe care celelalte două persoane din Braşov aproape că s-au întâlnit cu ursul. Din fericire, nu am întâmpinat niciun fel de opoziţie din partea lor când am vrut să îi coborâm", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratlui Judeţean de Jandarmi Braşov.

El avertizează că în această perioadă a anului, când au ieşit din lunile de hibernare, urşii sunt flămânzi şi pot fi mai agresivi decât de obicei. De aceea este interzisă hrănirea animalelor şi apropierea de ele pentru a le fotografia.

"Deşi nu suntem la primele acţiuni de intervenţie, se pare că oamenii uită repede şi nu iau în calcul avertismentele. Din păcate, noi nu avem cadrul legal pentru a aplica sancţiuni, însă vom sugera Consiliului Local Braşov să impună aceste sancţiuni, astfel încât oamenii să simtă restricţionările", a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Un incident similar s-a produs în urmă cu aproximativ zece zile, când doi turişti s-au întâlnit cu ursul pe Tâmpa, ei fiind salvaţi tot de jandarmii montani, după ce se refugiaseră pe un stâlp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici