Braşovul preia modelul olandez: o reţea de piste de biciclete promite să lege toate cartierele

Braşovul va avea o reţea de piste de biciclete care va lega toate cartierele oraşului, după ce administraţia locală a depus recent 4 proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste.

2077 afișări
Imaginea articolului Braşovul preia modelul olandez: o reţea de piste de biciclete promite să lege toate cartierele

Braşovul, precum în Olanda: o reţea de piste de biciclete va lega toate cartierele

Primăria Braşov a depus recent 4 noi proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste pentru biciclete, cu o valoare totală de 3,3 milioane de euro.

Acestea se vor adăuga traseelor pentru biciclete din cadrul proiectului „Calea verde“, o arteră verde a Braşovului, cu o lungime de aproximativ 42 de km, care va lega principalele puncte de interes din oraş, şi altor două trasee pentru biciclete, care acoperă alţi 10 km, proiecte aflate în prezent în derulare.

„Prin aceste investiţii, realizate cu fonduri nerambursabile, vom conecta cartierele Braşovului cu zonele de interes major şi le vom lega între ele. Transportul cu bicicleta este una dintre soluţiile optime pentru un oraş de dimensiunile Braşovului şi avem atâtea exemple de oraşe din Europa care au devenit mult mai prietenoase pentru locuitori odată cu dezvoltarea acestui sistem de transport”, a spus Allen Coliban, primarul Braşovului.

În Olanda, o reţea de piste pentru biciclete leagă toată ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici