Brigitte Bardot: Sunt extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România - SCRISOAREA adresată preşedintelui Băsescu

Brigitte Bardot denunţă proiectul care prevede "exterminarea sistematică" a tuturor câinilor fără stăpân din România, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui român Traian Băsescu şi publicată miercuri pe site-ul fundaţiei sale.

4877 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot: Sunt extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România - SCRISOAREA adresată preşedintelui Băsescu

Brigitte Bardot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urmă cu câteva zile, un copil în vârstă de patru ani, rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite. În faţa acestei drame teribile, ţin să îmi exprim infinita tristeţe şi gândurile mele se îndreaptă înainte de toate către familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România, chiar şi a celor blânzi", începe scrisoarea deschisă, semnată de Brigitte Bardot.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Copilul de patru ani muşcat de câini a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

"Condamnarea la moarte a unei întregi specii, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră, este total contrar legilor şi uzanţelor din ţările civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră sună ca un apel sângeros, nedemn de un om politic desemnat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice", afirmă scrisoarea adresată preşedintelui român.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel marţi la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele doritoare să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

Prezentând eforturile depuse de fundaţia sa în România, "fără niciun ajutor din partea Guvernului", Bardot militează pentru continuarea sterilizării câinilor.

"Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel. Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007", conchide preşedinta fundaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici