Britanicii merg la birou doar 1,5 zile pe săptămână

308 afișări
Imaginea articolului Britanicii merg la birou doar 1,5 zile pe săptămână

Angajaţii britanici merg la birou în medie doar 1,5 zile pe săptămână, doar 13% dintre ei venind vinerea, potrivit unui sondaj realizat în 43 de birouri din Marea Britanie, reprezentând aproape 50.000 de persoane.

Firma de consultanţă Advanced Workplace Associates a efectuat un sondaj în 43 de birouri din Marea Britanie, reprezentând aproape 50.000 de persoane, în lunile iunie şi iulie, relatează BBC.

Acesta sugerează că prezenţa medie a fost de doar 29%, cu un vârf de 39% la mijlocul săptămânii.

În timpul pandemiei, companiile cu birouri s-au orientat către munca la domiciliu, dar multe dintre ele au continuat de atunci cu un model hibrid.

Înainte de epidemie, angajaţii din Regatul Unit mergeau la birou în medie 3,8 zile pe săptămână, potrivit studiului, care a acoperit sectoare precum cel bancar, energetic, inginerie, sănătate, asigurări şi tehnologie.

Cu toate acestea, potrivit Oficiului Naţional de Statistică (ONS), majoritatea oamenilor nu lucrează de acasă.

Sondajul său din primăvara anului 2022, când nu mai existau în Marea Britanie îndrumări privind munca de acasă, a sugerat că 38% dintre adulţii care lucrează au declarat că au lucrat de acasă la un moment dat în ultimele şapte zile.

Advanced Workplace Associates, care consiliază organizaţii precum Cabinet Office, NatWest şi Network Rail, a constatat că Marea Britanie era în mare parte în linie cu alte ţări.

De asemenea, a efectuat un sondaj în 36 de birouri din alte 12 ţări, reprezentând peste 27.000 de persoane.

Constatările companiei de consultanţă au sugerat că oamenii veneau la birou în medie doar 1,4 zile pe săptămână, faţă de 3,8 zile pe săptămână înainte de pandemie.

Prezenţa medie a fost de 26%, cu un vârf de 35% la mijlocul săptămânii.

America de Nord şi America Latină au avut cea mai scăzută prezenţă medie.

Sectorul bancar a avut cea mai mare prezenţă medie dintre sectoarele analizate, iar sectorul tehnologic a avut cea mai mică prezenţă medie.

Sondajul a sugerat că organizaţiile cu politici de lucru hibride - în care se specifică faptul că angajaţii ar trebui să fie prezenţi la birou un anumit număr de zile - au avut o prezenţă mai mare decât cele care nu au făcut acest lucru.

Cu toate acestea, se pare că angajaţii se duc la birou mai puţin decât prevedea politica.

Dacă un angajator are încredere în echipele sale pentru a-şi stabili propriile politici, prezenţa este de 41%, aproape la fel ca atunci când este impusă o săptămână de trei zile.

Guvernul britanic le-a cerut pentru prima dată oamenilor să lucreze de acasă, dacă pot, în martie 2020. De atunci, orientările şi restricţiile legale au variat între diferitele părţi ale Regatului Unit, dar în Anglia şi Scoţia sfatul de a lucra de acasă a fost ridicat. Alte părţi ale Regatului Unit au menţinut îndrumările pentru mai mult timp, dar în cele din urmă au renunţat la ele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici