Bucovina, separată în două părţi ca urmare a dărâmării unui pod

Bucovina a fost separată în două părţi, marţi, în urma dărâmării podului provizoriu de peste râul Moldoviţa, din comuna Vama, a declarat, marţi, prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, care a precizat că o situaţie critică este şi în comuna Ostra, unde un pod s-a rupt, izolând zeci de case.

4 afișări
Imaginea articolului Bucovina, separată în două părţi ca urmare a dărâmării unui pod

Bucovina, separată în două părţi ca urmare a dărâmării unui pod

Prefectul de Suceava a precizat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în urma precipitaţiilor abundente, podul provizoriu peste râul Moldoviţa, din comuna Vama, a fost distrus pe E576 Suceava - Cluj, circulaţia fiind deviată pe DJ176 ŞI DN17A. În comuna menţionată, curţile şi grădinile a şase gospodării au fost inundate.

O situaţie mai dificilă se înregistrează în comuna suceveană Ostra, acolo unde un pod este căzut în apă, singura soluţie fiind dinamitarea acestuia şi apoi construirea unei alte rute de acces către casele izolate, a precizat prefectul de Suceava. El a menţionat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că 5 gospodării sunt izolate, amonte pod. În comuna Ostra, 22 de gospodării au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente, DJ 177A este blocat pe o lungime de 25 m şi surpat la km 21+8000, iar un drum comunal este bocat cu aluviuni.

În total, 17 localităţi sucevene sunt afectate de precipitaţiile abundente, exitând un număr de peste o sută de gospodării inundate (curţi construcţii şi anexe gospodăreşti). Pe lângă cele două poduri distruse, mai sunt 14 podeţe avariate şi mai multe punţi pietonale rupte. Peste 10 hectare de teren au fost inundate, iar 3 şuri şi 3 adăposturi de animale au fost distruse în urma unor incendii provocate de trăznet, a precizat prefectul Orest Onofrei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici