Bucureştenii, chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după demisiile lui Ponta şi Piedone: "Acum trebuie să mergem la Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializaţi, nu politici”

Bucureştenii sunt chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după mitingul de protest care a avut loc, marţi seară, la care au participat aproximativ 25.000 de oameni şi în urma căruia premierul Victor Ponta şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, şi-au dat demisiile miercuri.

37957 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii, chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după demisiile lui Ponta şi Piedone: "Acum trebuie să mergem la Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializaţi, nu politici”

Bucureştenii sunt chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după demisiile lui Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Anunţul privind întâlnirea de miercuri seară, programată începând cu ora 18.00, la fântâna din zona Universităţi, a fost făcută tot pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, acolo unde a fost organizat şi protestul de marţi seară.

Iniţiatorii spun că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, Nu Politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nisşe foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris Cătălin Adrian, care pare să fie unul dintre iniţiatorii protestului.

La rândul său, un alt organizator, Cristian Mihai, scrie: "Da, ne întâlnim la fântână, la 6".

Pagina respectivă de Facebook este plină de mesaje şi comentarii generate de demisiile anunţate astăzi dimineaţă, ale lui Victor Ponta, respectiv Cristian Popescu Piedone.

Iată câteva dintre mesaje: "TRIUNGHIUL RUŞINII (PONTA-OPREA-PIEDONE) - ELIMINAT!" (Mihai Ionescu), "Clasa politica trebuie resetată în totalitate!" (Carmen Biea), "Românii ştiu acum că sunt o forţă, cu care politicienii nu se mai pot juca! Nimeni nu mai are vreo îndoială! (Andreea Dumitrescu), "Nu ar trebui să ne încălzească cu nimic aceste demisii. Începând de astâzi ar trebui sâ ieşim şi mai multi, să mergem la Parlament şi să cerem demisiile tuturor parlamentarilor care au dosare pe rol sau sunt cercetaţi. Pe urma trecem şi pe la DNA, CSM şi Procurorul General care trebuie să-şi facă treaba. Dacă nu, să vină alţii in locul lor. Daca renuntam acum, n-am rezolvat nimic" (Kaitar Istvan Janos), "PONTA ÎŞI DĂ DEMISIA !! Nu este destul... Dar este un început. Nu trebuie să ne oprim... Trebuie schimbată toată clasa politică şi coruptă" (Cristian Tinca).

"Oameni buni, nu vă lăsaţi păcăliţi de sentimente de îndoială. Protestul de aseară a fost unul minunat, noi toţi cei minim 25.000 am făcut istorie. 25000 de oameni, cu mic si mare, frumosi si pasnici s-au unit pentru un scop şi am arătat că se poate! Prin demisia lui Ponta, fie ea o mişcare bună de marketing sau nu, a arătat totuşi că vocea poporului nu poate să fie ignorata la nesfârşit. Doar demisia premierului nu stiu daca va schimba mare lucru, insa acum cei care ii vor lua locul si cei care sunt deja la putere stiu ca poporul are voce si nu va mai ezita sa se faca auzit!!!", a declarat McVald Alexandru.

O altă propunere apărută printre cei care scriu pe această pagină este formarea unui nou partid, format din "oameni tineri şi corecţi".

"Avem nevoie să ne implicam, să facem un partid, fără corupţi si coruptibili, fără cei care au mai făcut parte din alte partide anterior, fără securişti sau politologi, oameni noi, tineri, corecţi!! Asta trebuie să facem, să ne organizăm! Protestele sunt foarte valoroase!! Si trebuie sa le continuam, să fim gardienii democraţiei! Dar trebuie sa ne implicam, sa ne adunam, avem nevoie de unitate intre noi, de SOLIDARITATE!! Trebuie să formăm grupuri, să fim reprezentaţi, vocea strazii trebuie să aibă ecou la toate nivelele, în toate structurile!", scrie Catalin Albu.

Andreea Dumitrescu continuă ideea: "Ideal este să se înfiinţeze un partid independent cu oameni de rând deştepţi, oameni de calitate şi cu decenţă, onoare şi integritate, care să nu uite de unde au plecat niciodată şi să pună ţara şi poporul înainte de propriile intese. Important ar fi ca toţi locuitorii ţării să facă acest lucru, să vadă dincolo de interesele proprii. Dacă nu facem ceva mai repede, nu vom mai avea o ţară pentru care să facem ceva. Deja ne-au vândut...".

După cele trei zile de doliu naţional, după un marş al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima revolta. Peste 25.000 de persoane au manifestat animate de acelaşi gând: duşmanul comun - corupţia, iar schimbarea trebuie să aibă loc de acum.

Protestul care a început marţi seară în Piaţa Universităţii a fost anunţat luni pe Facebook, cu mesajul "Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători" şi "Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!".

Reprezentanţii tinerilor îşi încurajează colegii să iasă în stradă: Demisiile nu rezolvă problemele

Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii să iasă în stradă, spunându-le că doar câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului şi că trebuie să reacţioneze public la nereguli.

Reprezentanţii tinerilor le transmit colegilor că evenimentul tragic din clubul Colectiv a avut loc şi din cauza corupţiei generalizate din mediul politic şi a unei administraţii publice nefuncţionale, infectată de nepotism şi interese străine de cele ale cetăţenilor.

"Câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului, care au costat vieţi nevinovate, chiar dacă şi acestea sunt necesare în faţa unei astfel de tragedii care cu siguranţă putea fi evitată. Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii din România să reacţioneze public la neregulile de funcţionare a autorităţilor şi să participe la mişcările de protest organizate joi, 5 noiembrie 2015, precum şi în alte zile, în mai multe oraşe din ţară. Schimbarea societăţii este posibilă, dar ea necesită însă o masă critică de cetăţeni care refuză să tacă în faţa abuzurilor sau să le accepte. Suntem convinşi că tinerii pot forma această masă critică şi că sunt categoria socială cea mai potrivită pentru a genera o schimbare fundamentală a României", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii elevilor, studenţilor şi tinerilor din România susţin revendicările exprimate de protestatari în primele zile după incendiul din Colectiv, inclusiv modificarea legislaţiei şi a reglementărilor referitoare la protecţia împotriva incendiilor şi intervenţia în caz de urgenţă, verificarea de urgenţă a tuturor cluburilor existente, introducerea de elemente relevante de educaţie civică, comunitară şi sanitară în învăţământul preuniversitar, finanţarea corespunzătoare a sistemului de sănătate, înăsprirea pedepselor pentru corupţie, sancţionarea penală a celor care aveau atribuţii în prevenirea unui asemenea dezastru şi au greşit explicit, precum şi "sancţionarea politică a celor care au păstorit sistemele care au dat greş, distrugând vieţile a sute de oameni, victime, familii şi prieteni ai victimelor".

De asemenea, tinerii spun că îşi doresc un stat responsabil, care să îşi facă bine şi corect treaba şi o clasă politică dispusă să lucreze pentru cetăţeni, nu pentru propriile interese.

Bucureştenii sunt chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după mitingul de protest care a avut loc marţi seară, la care au participat aproximativ 25.000 de oameni şi în urma căruia au demisionat premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

Anunţul privind mitingul de miercuri seară, programat începând cu ora 18.00 la fântâna din zona Universităţi, a fost făcut tot pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, unde a fost organizat şi protestul de marţi seară. Iniţiatorii spun că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nise foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris unul dintre iniţiatorii protestului.  

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici