Bucureşti: Aproape 700 de tone de legume şi fructe, confiscate de Garda Financiară

Aproape 700 de tone de legume şi fructe încărcate în 34 de camioane au fost confiscate la intrarea în Bucureşti, în urma unei acţiuni de miercuri a comisarilor Gărzii Financiare.

1121 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Aproape 700 de tone de legume şi fructe, confiscate de Garda Financiară

Bucureşti: Aproape 700 de tone de legume şi fructe, confiscate de Garda Financiară (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

În urma verificărilor, s-a constatat că documentele de însoţire nu erau întocmite conform prevederilor legale, iar beneficiarii, acolo unde apăreau înscrişi, nu funcţionau la adresele indicate. Totodată, pentru marfa identificată nu existau documente legale de provenienţă, se arată într-un comunicat transmis de ANAF.

Garda Financiară a instituit măsuri asigurătorii pentru recuperarea de TVA în sumă totală de 1.500.000 lei, o parte din tiruri fiind indisponibilizată.

Marfa confiscată, fiind perisabilă, va fi valorificată în termen de 24 de ore de către direcţiile de finanţe publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici