Bucureşti: Deszăpezirea va fi făcută fără închiderea principalelor artere

Ca urmare a reducerii în intensitate a ninsorii, autorităţile municipale au decis, joi după-amiază, ca deszăpezirea să continue fără a mai recurge la închiderea circulaţiei pe arterele principale ale Capitalei.

1 afișare
Imaginea articolului Bucureşti: Deszăpezirea va fi făcută fără închiderea principalelor artere

Bucureşti: Deszăpezirea va fi făcută fără închiderea principalelor artere

Anterior, autorităţile dispuseseră ca firmele de deszăpezire, împreună cu Brigada de Poliţie Rutieră, să oprească circulaţia pe bulevardele principale, arteră cu arteră, astfel încât acestea să fie curăţate de zăpadă.

Ulterior, Primăria Bucureşti a comunicat că a cerut societăţilor de salubrizare să intervină pentru deszăpezire cu tot parcul de utilaje pe care îl au la dispoziţie (460 utilaje) pe toate străzile, inclusiv pe cele secundare.

"Deoarece la această oră circulaţia rutieră în Bucureşti nu este foarte intensă, societăţile de deszăpezire vor lucra sub trafic şi vor acţiona în sistem «baterie» cu două-trei pluguri care înlătură zăpada de pe carosabil unul în spatele celuilalt, urmate de un utilaj care împrăştie soluţia antiîngheţ", a adăugat sursa citată.

Autorităţile municipale fac apel la cetăţenii oraşului să nu lase autoturismele pe arterele de circulaţie, astfel încânt acestea să nu se blocheze.

Viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu declara, dimineaţă, pentru MEDIAFAX că, în urma ninsorii care a început să cadă din noaptea precedentă şi a viscolului, se circula anevoios pe toate arterele principale, existând situaţii în care pe străzile secundare ale sectoarelor nu s-a circulat deloc.

După încheierea şedinţei Comandamentului de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului al Municipiului Bucureşti, Murgeanu a spus că a purtat discuţii cu primarii de sectoare pentru ca aceştia să dispună membrilor corpurilor de control să efectueze verificări şi să aplice amenzi în cazul în care trotuarele nu sunt deszăpezite, pentru ca măcar circulaţia pietonilor să fie rezolvată. De asemenea, primarilor li s-a cerut să intervină pentru deszăpezirea străzilor secundare.

De asemenea, pentru îmbunătăţirea traficului pietonal în această perioadă, Primăria Municipiului Bucureşti reamintit, printr-un comunicat, obligaţiile persoanelor fizice şi juridice pe timp de iarnă, stabilite prin HCGMB 147/2005, potrivit căreia "Persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să cureţe zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme sau curţilor şi terenurilor deţinute."

Referitor la circulaţia mijloacelor de trasport în comun, RATB are în funcţiune o mie de autobuze, 361 tramvaie şi 224 troleibuze. De asemenea, METROREX a luat decizia introducerii în circulaţia a altor cinci trenuri de metrou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici