Bucureştiul nu are toalete pentru turişti

România are nevoie de câteva mii de toalete publice amplasate pe traseele turistice, iar una dintre zonele deficitare din acest punct de vedere este Bucureştiul, unde un autocar de turişti întâmpină mari probleme în a găsi o toaletă, a declarat marţi preşedintele ANAT, Corina Martin.

23 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul nu are toalete pentru turişti

Bucureştiul nu are toalete pentru turişti (Imagine: Mediafax Foto)

"În Bucureşti, nu avem unde să ducem un autocar cu turişti la toaletă", a spus ea.

Corina Martin a dat ca exemplu cazul unei agenţii de turism româneşti, care a adus de 1 Mai patru autocare cu turişti americani care au vizitat Bucureştiul.

"Au ajuns la Palatul Parlamentului, dar în acea zi femeile de seriviciu erau libere, iar toaletele erau sigilate. Reprezentanţii agenţiei de turism au ales să ducă turiştii americani la toaleta hotelului Marriott, dar după două autocare s-au sesizat bodyguarzii hotelului", a adăugat preşedintele ANAT.

Ea a estimat că în România este nevoie de câteva mii de toalete, care ar trebui amplasate pe traseele turistice şi crede că în circa cinci luni această problemă va fi rezolvată, în urma campaniei pe care a început-o asociaţia.

Corina Martin a declarat luni agenţiei MEDIAFAX că cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vizitează România este absenţa toaletelor din zonele turistice, astfel că ANAT va începe o campanie prin care urmăreşte să identifice zonele deficitare la acest capitol.

Ea a adăugat că preşedinţii celor opt regiuni în care este împărţită asociaţia au la dispoziţie o săptămână, începând de marţi, pentru a face "un top" al zonelor sau traseelor deficitare din punct de vedere al toaletelor.

"Trecem la treabă începând de mâine (marţi - n.r.). Vom face un top 100 al toaletelor, mai exact al zonelor din care lipsesc acestea, după care vom discuta cu autorităţile locale din acele regiuni şi cu Ministerul Turismului pentru a rezolva această problemă", a afirmat preşedintele ANAT.

Corina Martin a mai spus că sunt şi multe muzee la nivel naţional, ale căror toalete sunt închise sau nefuncţionale, situaţie care nemulţuneşte turiştii care le vizitează.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici