Buget de 439 milioane lei pentru extinderea şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi

Guvernul va aloca pentru prelungirea în 2010 a facilităţilor acordate prin şomajul tehnic, cu suportarea de către stat a unei plăţi din salariul angajatului şi scutire de la plata unor obligaţii fiscale, un buget total de 439 milioane lei, pentru intrarea în acest sistem de şomaj a 200.000 de angajaţi.

14 afișări
Imaginea articolului Buget de 439 milioane lei pentru extinderea şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi

Buget de 439 milioane lei pentru extinderea în 2010 a şomajului tehnic, pentru 200.000 angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Bugetul care va fi alocat în acest an pentru şomajul tehnic a fost anunţat de premierul Emil Boc, în discursul susţinut în Camera Deputaţilor privind priorităţile legislative ale Guvernului.

Boc a arătat că, în 2009, de facilităţile acordate prin şomajul tehnic au beneficiat circa 5.500 de firme şi un număr total de 260.000 angajaţi.

Premierul a anunţat recent că Guvernul va aproba la începutul lunii februarie un act normativ care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, cu începere de la 1 februarie 2010, după sistemul aplicat anul trecut.

Prelungirea şomajului tehnic pentru 2010 va fi decisă în şedinţa de vineri a Guvernului.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat recent că, în 2009 - când această măsură privind şomajul tehnic a fost pusă în aplicare astfel încât un angajat era trimis în şomaj tehnic maximum trei luni, timp în care angajatorul îi plătea un salariu de 75%, iar statul nu încasa impozite pe venit şi plătea în contul salariatului CAS - costurile au fost de 300 milioane lei şi aproximativ un milion de persoane au beneficiat de această măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici