Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex ia în calcul oprirea activităţii la ghişee şi în zonele în care angajaţii instituţiilor intră în contact direct cu oamenii, dacă nu vor fi asigurate în cel mai scurt timp materiale de igienizare şi de protecţie.

4069 afișări
Imaginea articolului Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Sed Lex, organizaţiile membre, constituite în cadrul direcţiilor de finanţe, birourilor vamale, caselor de pensii, primăriilor, etc., au plătit din fonduri proprii până în prezent toate materialele de protecţie şi dezinfecţie în instituţiile în care lucrează şi pot fi astfel expuşi la contactarea noului virus Covid - 19.

„În baza facturilor pe care le-am achitat pentru că angajatorii nu au asigurat materialele necesare de igienizare şi protecţie vom putea demonstra că autorităţile nu s-au preocupat de siguranţa cetăţenilor (deoarece nu numai salariaţii se pot contamina de la cetăţeni, dar şi cetăţenii se pot contamina de la salariaţii neprotejaţi). Biroul Sindical a solicitat celor 460 de organizaţii sindicale membre din sistemul bugetar să pregătească acţiunile pentru tragerea la răspundere a celor responsabili şi recuperarea cheltuielilor efectuate de sindicate, dar şi să analizeze posibilitatea încetării voluntare a activităţii în funcţie de reacţia autorităţilor la aceste solicitări”, spun sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici