Bugetul Asigurărilor sociale a primit raport favorabil de la Comisiile de buget-finanţe

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Asigurărilor sociale, conform prevederilor incluse în Legea bugetului de stat pentru 2019, primind 19 voturi pentru şi 18 voturi împotrivă.

207 afișări
Imaginea articolului Bugetul Asigurărilor sociale a primit raport favorabil de la Comisiile de buget-finanţe

Bugetul Asigurărilor sociale a primit raport favorabil de la Comisiile de buget-finanţe

Conform prevederilor incluse în Legea bugetului de stat pentru 2019, acest buget este construit cu un excedent de 2,9 miliarde de lei, venituri de 71,66 miliarde de lei şi cheltuieli de 68,76 de miliarde de lei, arată proiectul adoptat de Comisiile parlamentare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale a fost stabilit cu venituri de 181,435 milioane de lei, cheltuieli de 130,919 milioane de lei, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 50,516 milioane de lei.

Pentru bugetul asigurărilor pentru şomaj, veniturile au fost stabilite la 1,35 miliarde de lei, cheltuielile au fost stabilite pentru creditele de angajament la 1,583 miliarde de lei, iar pentru creditele bugetare la 1,03 miliarde de lei, cu un excedent de 320,335 milioane de lei.

Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale a fost stabilit la venituri în sumă de 905,3 milioane de lei, iar la cheltuieli în sumă de 18,263 milioane lei, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 887,036 milioane de lei.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri. Discuţiile pot fi reluate miercuri dimineaţa, în caz că parlamentarii votează amânarea dezbaterilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici