Bugetul asigurărilor sociale pe anul 2018, aprobat în comisiile de buget-finanţe din Parlament

Comisiile de buget-finanţe din Parlament au adoptat, vineri, raport favorabil pentru proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2018, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, precizând că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 iulie.

543 afișări
Imaginea articolului Bugetul asigurărilor sociale pe anul 2018, aprobat în comisiile de buget-finanţe din Parlament

Bugetul asigurărilor sociale pe anul 2018, aprobat în comisiile de buget-finanţe din Parlament

PNL a solicitat ca pensiile să crească de la 1 ianuarie 2018, nu de la 1 iulie 2018.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a precizat că nu sunt bani pentru aceste majorări de la 1 ianuarie şi că acestea vor fi aplicate în iulie, potrivit programului de guvernare, cu 10%.

”A avut loc o creştere a punctului de pensie în două etape. Pentru a face o astfel de creştere a punctului de pensie cu 1 ianuarie, am mai explicat şi cu alte ocazii, va trebui să avem un efort bugetar suplimentar şi trebuie să vedem de unde luăm aceşti bani. Deci trebuie văzutyă sursa de unde să vină aceşti bani. Astăzi nu avem posibilitatea să suplimentăm”, a precizat Mişa.

Supus votului, raportul a fost adoptat cu 20 de voturi ”pentru” şi 13 ”împotrivă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici