Bugetul MAI, avizat în Comisii, cu o suplimentare de 55 de milioane de lei

Bugetul MAI pe anul 2016 a fost avizat, vineri, în unanimitate, de Comisiile reunite pentru apărare, parlamentarii adoptând două amendamente ce vizează modernizarea spaţiilor de detenţie ale ministerului, precum şi a posturilor de poliţie, suma suplimentară necesară fiind de 55 de milioane de lei.

148 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAI, avizat în Comisii, cu o suplimentare de 55 de milioane de lei

Bugetul MAI, avizat în Comisii, cu o suplimentare de 55 de milioane de lei (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La dezbaterile din Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Ion Mocioalcă, a precizat că suma alocată pentru anul 2016, deşi este mai mare decât în anul în curs, "este totuşi o sumă la linia de plutire". Din acest motiv, au fost adoptate două amendamente. Primul vizează modernizarea spaţiilor de detenţie ale MAI, suma propusă fiind 20 de milioane de lei, iar al doilea vizează modernizarea posturilor de poliţie (în special cele din mediul rural), suma propusă fiind 35 de milioane de lei.

Cele două amendamente vor fi discutate în Comisiile reunite de buget-finanţe, care vor putea să le aprobe sau să le respingă, însă decizia finală va aparţine plenului reunit.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a precizat că proiectul de buget adoptat de Guvern "asigură fondurile necesare bunei funcţionări a MAI", inclusiv pentru buna desfăşurare a alegerilor din anul 2016, unde aproximativ 240.000 de persoane vor fi implicate în organizarea scrutinelor.

Mai mult, Tobă a spus că bugetul este suficient pentru finalizarea unor investiţii majore ale ministerului. "Din 120 de investiţii mari aflate în momentul acesta în derulare la MAI, prin proiectul de buget şi prin prioritizarea acestor fonduri sper ca până la sfârşitul anului viitor să finalizăm 71 din cele 120 de proiecte", a spus ministrul.

Bugetul Ministerului de Interne pentru anul 2016 va fi de 11,69 miliarde de lei, potrivit proiectului propus de Guvern, însemnând o creştere cu aproximativ 16% faţă de anul în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici