Bugetul Ministerului de Externe a fost avizat cu amendamente

Parlamentarii din comisiile de specialitate au avizat, vineri, bugetul Ministerului Afacerilor Externe, cu 22 de voturi "pentru" şi un vot împotrivă, deputaţii şi senatorii aprobând favorabil şase amendamente care vin în sprijinul românilor din afara graniţelor.

77 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului de Externe a fost avizat cu amendamente

Bugetul Ministerului de Externe a fost avizat cu amendamente (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Patru amendamente propuse de deputatul Aurelian Mihai (PNL) au fost admise cu votul majorităţii membrilor Comisiilor pentru politică externă şi pentru românii de pretutindeni. Este vorba de suplimentarea bugetului din fondul de rezervă al Guvernului în vederea deschiderii unui oficiu consular în Cagliari, Italia şi a trei oficii consulare în Santa Cruz de Tenerife, Valladolid şi La Coruna, Spania. Pentru înfiinţarea acestora este necesară suma de 2.200 mii de lei.

De asemenea, printre amendamentele admise se mai numără şi unul propus de deputaţii ALDE Cornelia Negruț şi Ion Cupă care presupune suplimentarea bugetului din fondul de rezervă a Guvernului pentru sprijinirea activiţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora cu 9.800 mii de lei, de la 10.200 mii de lei la 20.000 mii de lei.

MAE va primi în 2016 759.291 mii de lei de la bugetul de stat, pentru cheltuieli curente fiind prevăzută suma de 716.791 mii de lei, cu 18% mai puţin decât anul anterior, din care 397.233 mii de lei pentru cheltuieli de personal, cu peste 11% mai mult decât în 2015, potrivit proiectului bugetului de stat.

Pentru bunuri şi sevicii, MAE are alocată în proiectul bugetului de stat suma de 230.767 mii de lei, cu aproape 11% mai puţin decât în 2015.

Pentru transferuri între unităţi ale administraţiei publice şi alte transferuri în bugetul ministerului sunt prevăzuţi aproape 60.000 mii lei.

Pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile post-aderare MAE are la dispoziţie 280 mii lei, cu 99,66% mai puţin decât anul trecut.

Cheltuielile de capital sunt de 42.500 mii de lei, dublu faţă de anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici