Bugetul Ministerului Public pe 2015, avizat favorabil de comisiile juridice din Parlament

Bugetul Ministerului Public pe 2015, de 709 milioane de lei, a fost avizat favorabil de comisiile juridice din Parlament, procurorul general Tiberiu Niţu declarând că resursele alocate sunt satisfăcătoare.

59 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Public pe 2015, avizat favorabil de comisiile juridice din Parlament

Procurorul general Tiberiu Niţu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministerul Public are pe 2015 un buget de 709.281.000 de lei, cu 31,94 la sută mai puţin decât în 2014 (1.042.147.000 de lei), potrivit proiectului de buget.

În cadrul audierii la comisiile juridice, Tiberiu Niţu a explicat că diferenţa faţă de execuţia bugetară pe 2014 este dată de cheltuielile de personal, dat fiind că plata titlurilor executorii nu se mai face anul viitor.

"La celelalte capitole bugetare, resursele financiare alocate Ministerului Public sunt satisfăcătoare şi fiind cel puţin la nivelul anului 2014 considerăm că ne putem desfăşura activitatea în condiţii optime", a spus Niţu.

Bugetul Ministerului Public provine în proporţie de 99,8 la sută de la bugetul de stat, iar 0,2 la sută sunt fonduri externe nerambursabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici