Bunicii ar putea fi plătiţi de stat pentru a avea grijă de nepoţi

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat, luni, la întâlnirea organizată de ANPDC cu direcţiile judeţene, că în minister se lucrează la un proiect de act normativ prin care, durata concediului pentru creşterea copilului să fie redusă de la doi ani la un an şi jumătate.

70 afișări
Imaginea articolului Bunicii ar putea fi plătiţi de stat pentru a avea grijă de nepoţi

Bunicii ar putea fi plătiţi de stat pentru a avea grijă de nepoţi (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat a explicat că măsura are în vedere încurajarea femeilor de a se întoarce mai repede la muncă.

Mariana Nedelcu a mai spus că proiectul de act normativ prevede că mamele care vor decide să se întoarcă mai repede la muncă ar putea primi 30% din salariul primit pentru creşterea copilului, dar nu mai puţin de 600 lei.

Totodată, prin legea serviciilor pe timp de zi, finalizată de ANPDC, femeile care vor dori să se întoarcă la muncă vor putea apela la serviciile unei bone. De asemenea, ea a mai spus că se ia în calcul şi posibilitatea remunerării bunicilor în cazul în care aceştia se vor ocupa de creşterea copilului, fără a preciza însă cine îi va plăti pe aceştia.

Secretarul de stat a susţinut că, în minister, a început să se lucreze şi referitor la o lege privind acordarea indemnizaţiei pentru tripleţi.

Mariana Nedelcu a mai spus, luni, că în Uniunea Europeană se lucrează la o lege europeană prin care să se poată acorda concediu maternal şi pentru tată.

Ea a explicat că acest concediu maternal nu este echivalentul concediului pe care-l pot lua în prezent taţii în vederea creşterii copilului, ci se referă la faptul că atât mama, cât şi tatăl vor putea sta în concediu o lună de zile.

Citeşte şi:

Ambii părinţi ar putea sta o lună de zile acasă după naşterea copilului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici