Bush recomandă României să poarte negocieri bilaterale cu SUA privind eliminarea vizelor

Preşedintele american George W. Bush a recomandat autorităţilor române să poarte negocieri bilaterale cu Statele Unite în vederea eliminării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care vor să călătorească pe teritoriul american, informează site-ul Casei Albe.

42 afișări
Imaginea articolului Bush recomandă României să poarte negocieri bilaterale cu SUA privind eliminarea vizelor

Bush recomandă României să poarte negocieri bilaterale cu SUA privind eliminarea vizelor

Bush a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa străină, că este greu să justifice în faţa cetăţenilor români de ce pot coopera cu trupele americane în teatrele majore de operaţiuni, dar în acelaşi timp nu pot fi trataţi ca alţi membri ai Uniunii Europene în ceea ce priveşte eliminarea vizelor.

"Sfatul meu este ca Guvernul român să negocieze bilateral cu Statele Unite pentru a rezolva această problemă", a adăugat liderul american, întrebat dacă Bucureştiul ar trebui să poarte negocieri bilaterale în acest sens sau în cadrul Uniunii Europene.

George W. Bush le-a recomandat de asemenea liderilor români să se informeze cu privire la progresele înregistrate de statele învecinate pentru a fi incluse în Programul Visa Waiver.

"Desigur, voi discuta despre acest lucru cu preşedintele şi cu premierul (român) când voi fi acolo", a conchis acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici