Buzău: 12 şcoli au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului

Un număr de 12 şcoli din localităţi din sudul judeţului Buzău vor fi închise, luni, în condiţiile în care drumurile sunt impracticabile din cauza zăpezii şi a viscolului puternic.

109 afișări
Imaginea articolului Buzău: 12 şcoli au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului

Buzău: 12 şcoli au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, cursurile vor fi suspendate luni în 12 şcoli din judeţul Buzău, în special din zona de sud a judeţului, problemele fiind generate de drumurile înzăpezite.

Şcolile unde luni nu se vor face cursuri sunt cele din localităţile Largu, Luciu, Ruşeţu, Săgeata, Scutelnici, Movila Banului, Glodeanu Sărat, Smeeni, Ziduri, Bălăceanu, Brădeanu şi Boldu.

Conform sursei citate, directorii de şcoli şi primarii din localităţile menţionate au transmis duminică după-amiază Inspectoratului Şcolar că luni nu va fi posibilă deschiderea celor 12 unităţi, decizia fiind transmisă apoi Ministerului Educaţiei.

Elevii care nu vor învăţa luni vor recupa orele pierdute în prima sâmbătă din semestrul al doilea, respectiv 12 februarie.

Circulaţia în judeţul Buzău se desfăşoară cu dificultate, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, pe majoritatea drumurilor, în timp ce pe două şosele naţionale şi pe mai multe tronsoane judeţene traficul este închis.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici