Buzău: Aproape trei sute de hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş, mistuite în incendii

Aproape trei sute de hectare de vegetaţie uscată, dar şi de lăstăriş au fost distruse, duminică noaptea, în urma a două incendii izbucnite în judeţul Buzău.

49 afișări
Imaginea articolului Buzău: Aproape trei sute de hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş, mistuite în incendii

Buzău: Aproape trei sute de hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş, mistuite în incendii (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, căpitan Gabriela Boiangiu, incendiile au fost semnalate în localităţile Zoreşti şi Vipereşti, în ambele cazuri focul extinzându-se după ce localnicii au strâns resturile vegetale de pe câmp şi le au incendiat fără a supraveghea focarul.

La Zoreşti, pe fondul vântului focul s-a extins rapid şi a cuprins 130 de hectare de teren. Flăcările s-au extins şi în pădurea din apropiere, mistuind un hectar de lăstăriş şi arbori.

La Vipereşti, duminică seară a fost semnalat un incendiu puternic care a cuprins 160 de hectare de vegetaţie uscată. Focurile au fost stinse de zeci de localnici, pompieri şi jandarmi.

În acest week-end, în judeţul Buzău au fost semnalate zeci de astfel de evenimente, unul dintre ele, în comuna Gherăseni, soldându-se cu două victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici