Buzău: Femeia căutată după ce a fost dată dispărută de familie a fost găsită înecată

Femeia de 54 de ani din Buzău care era căutată după ce a fost dată dispărută de familia sa a fost găsită înecată, luni la prânz, trupul ei fiind descoperit de scafandri, în zona grătarelor microhidrocentralei de la Verneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

363 afișări
Imaginea articolului Buzău: Femeia căutată după ce a fost dată dispărută de familie a fost găsită înecată

Buzău: Femeia căutată după ce a fost dată dispărută de familie a fost găsită înecată (Imagine: Mediafax Foto / Andreea Balaurea)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, femeia dată dispărută duminică a fost găsită, luni, după patru ore de căutări la care au participat scafandri de la ISU Brăila, de la ISU Vrancea şi mai mulţi pompieri din Buzău.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit de scafandri în zona grătarelor microhidrocentralei de la Verneşti, după ce debitul apei pe canal a fost diminuat.

Pe parcursul căutărilor, soţului femeii i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Femeia în vârstă de 54 de ani, care avea mai multe magazine în judeţul Buzău, era căutată de poliţişti şi pompieri după ce fiul său a dat-o dispărută, duminică, spunând că nu a putut să ia legătura telefonic cu aceasta, iar anchetatorii au luat în calcul mai multe variante, cea mai plauzibilă fiind cea a sinuciderii.

Bărbatul ar fi aflat că mama sa, administrator al mai multor magazine din comuna Berca, dar şi al unui angro în Buzău, ar fi mers în cursul zilei la unul dintre magazine, după care nimeni nu a mai putut lua legătura cu ea.

Ulterior, fiul femeii a mers pe malul canalului hidrotehnic din localitatea Cândeşti, unde a găsit parcată duba cu care mama sa obişnuia să transporte marfă. Maşina, încărcată cu marfă, era încuiată, iar telefonul femeii se afla în interior.

Poliţiştii şi pompierii au început o anchetă în acest caz, luând în calcul mai multe variante, însă cea mai plauzibilă era cea a sinuciderii. Astfel, se presupunea că femeia s-ar fi aruncat în canalul hidrotehnic, motiv pentru care în zonă au fost mobilizaţi doi scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila.

Ipoteza unei sinucideri era luată în calcul şi după ce un martor a declarat că ar fi văzut-o pe femeie cum îşi agaţă o geantă de gât şi se aruncă în apă, în timp ce un altul a afirmat că ar fi observat un cadavru plutind pe apă.

Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, susţinea că magazinele deţinute de femeie aveau o activitate satisfăcătoare, el menţionând însă că femeia părea să aibă unele probleme de sănătate, în ultimele luni ea slăbind foarte mult.

Pe de altă parte, numeroase persoane din anturajul familiei spuneau că femeia avea probleme financiare, iar una dintre firmele sale făcea obiectul unor controale ale statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici