Video Buzău: Trei persoane cercetate pentru contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova

Trei persoane, printre care un cetăţean turc, sunt cercetate pentru contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova, după ce au fost prinse în timp ce efectuau un transport, poliţiştii confiscând ţigări în valoare de peste 50.000 de lei.

163 afișări

Acţiunea a avut loc în noaptea de luni spre marţi, şi a avut ca scop prinderea membrilor unui grup infracţional organizat, informează, miercuri, Poliţia Română.

Poliţiştii aveau informaţii că V.C., de 26 de ani din Bucureşti, B.A., de 36 de ani, din judeţul Ialomiţa şi K.M., de 20 de ani, cetăţean turc, transportau şi comercializau ţigări provenite din Republica Moldova.

Pentru oprirea autoturismului cu care aceştia se deplasau, a fost blocat podul ce traversează râul Buzău.

La volan a fost identificat V.C., proprietarul autoturismului, iar în urma controlului, în maşină au fost găsite 56.800 de ţigarete, pe pachete fiind aplicate banderole de marcaj din Republica Moldova.

Cele trei persoane, precum şi autoturismul, au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru cercetări.

În prezenţa cetăţeanului turc, a fost deschis şi percheziţionat un alt autoturism care aparţine acestuia şi care a fost indisponibilizat săptămâna trecută, după ce a fost găsit abandonat pe raza judeţului Botoşani. În interiorul acestuia au fost găsite alte 96.800 de ţigarete, de diferite mărci.

Cei trei au fost reţinuţi pentru contrabandă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Judecătoria Buzău a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele a doi dintre suspecţi.

Totodată, cele peste 150.000 de ţigarete au fost confiscate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici