Buzău: Un licean voluntar la SMURD a salvat viaţa unei femei

Un licean din Buzău a salvat viaţa unei femei care a căzut în staţia de autobuz. „Nu o las să moară”, le-a spus Vlad persoanelor din jur, în timp ce a resuscitat victima până la sosirea unui echipaj care să preia pacienta.

320 afișări
Imaginea articolului Buzău: Un licean voluntar la SMURD a salvat viaţa unei femei

Buzău: Un licean voluntar la SMURD a salvat viaţa unei femei

Vlad a fost alarmat de zarva apărută din senin, după ce o femeie de aproximativ 80 de ani a căzut în apropierea unei staţii de autobuz din Buzău.

„- Copii, vă rog, a căzut şi noi nu putem să o ridicăm.
- Unde? Unde este doamna?
- Uitaţi, lângă staţie. Cred că s-a împiedicat. Sper să nu se fi rănit prea tare.
- Nu are puls! A intrat în stop cardio-respirator! Sunaţi acum la 112! Daţi telefonul pe speaker!
- Vă rog să trimiteţi o ambulanţă! O femeie de aproximativ 80 de ani a intrat în stop! Încep masajul cardiac!
- Vai, maică... Nu avem nici măcar o lumânare să îi aprindem.
- Nu trebuie! Nu o las să moară!”,
este discuţia dintre Vlad şi persoanele care au văzut-o pe femeie căzând lângă staţia de autobuz din Buzău, redată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pe Facebook.

În timp ce a sunat la 112, Vlad a început resuscitarea femeii şi aşa l-a găsit echipajul medical, încercând să îi repornească inima pacientei.

Minutele treceau şi Vlad îşi dorea din tot sufletul să o vadă pe femei că respiră şi la un moment dat acest lucru s-a întâmplat.

Vlad are doar 17 ani şi deja peste 100 de misiuni adunate alături de pompierii buzoieni. El este elev al Liceului de Artă din Buzău şi interpret de muzica populară, mai are o pasiune: aceea de a salva vieţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
adolescent,
voluntar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici