Buzoian de 94 de ani, la vot: Am fost în război, cum să nu fi venit astăzi să votez?

Un bărbat de 94 de ani din Buzău a venit să voteze alături de soţia sa, de 84 de ani, cei doi fiind ajutaţi să se deplaseze de către fiul lor, bătrânul declarând că nu a lipsit de pe front, aşa că nu putea să lipsească de la vot.

131 afișări
Imaginea articolului Buzoian de 94 de ani, la vot: Am fost în război, cum să nu fi venit astăzi să votez?

Buzoian de 94 de ani, la vot: Am fost în război, cum să nu fi venit astăzi să votez? (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Damian Şerbu, în vârstă de 94 de ani, a venit la vot duminică, la Şcoala numărul 8 din municipiul Buzău, împreună cu soţia de 84 de ani, care este bolnavă. Cei doi au fost însoţiţi de fiul lor, care i-a ajutat să se deplaseze.

La ieşirea de la vot, bătrânul a spus că nu putea lipsi într-o zi atât de importantă pentru ţară.

”Mă întrebaţi câţi ani am? Patru ani de război. Atât am”, a spus bătrânul, povestind despre perioada războiului.

”Am 94 de ani. Am fost în război, multe mi-au văzut ochii. Am avut un prieten care a făcut o prostie şi care a fost condamnat pe viaţă. Am fost la Jilava şi m-am îngrozit când l-am văzut cu picioarele legate cu o bilă de fier de 20 de kilograme. Am mers pe jos de la Cernăuţi la Bucureşti, cum să nu fi venit astăzi la vot?”, a spus Damian Şerbu.

Bărbatul a avut şi un mesaj pentru politicieni: ”Mergeţi şi vizitaţi şi Cernăuţiul, Bucovina şi Barasabia, că sunt frumoase, nu doar Italia, Olanda, Belgia”.

La rândul ei, soţia bătrânului a spus că, deşi este foarte bolnavă, nu putea lipsi de la vot.

Trebuia să vin, chiar dacă abia merg. Am băiatul lângă mine şi m-a adus cu maşina. Puteam să solicit şi urna mobilă, dar am ales să vin la vot pe picioartele mele, chiar dacă sunt şubrede”, a declarat femeia.

La aceeaşi şcoală, a votat şi o bătrână de 87 de ani, care abia poate merge, fiind susţinută de o parte şi de alta de copii.

”Am venit să votez pentru că e important pentru ţară. Am venit să votez chiar dacă sunt bătrână”, a spus femeia.

În judeţul Buzău, prezenţa la urne până la ora 10.00 a fost de 9,52%, faţă de 7,41% la aceeaşi oră, la primul tur de scrutin.

În mai multe secţii din municipiul Buzău este aglomeraţie, oamenii stând la coadă pentru a vota. La secţia numărul 74, până la ora 10.00, au votat 144 de persoane, cu 25 mai multe decât în primul tur al alegerilor. În unele secţii de votare numărul buzoienilor care au votat până la ora 10.00 era chiar dublu faţă de acum două săptămâni.

La Buzău, prezenţa la urne în 2009, în al doilea tur al prezidenţialelor, era la ora 10.00, de 8,29%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici