CAB, despre bătaia dintre interlopi: Jandarmii nu au găsit vreo armă albă asupra persoanelor implicate - FOTO

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) informează că jandarmii care au cercetat incidentul în care un bărbat a fost rănit în sediul instanţei, el acuzând că a fost tăiat de Sile Cămătaru, nu au constatat că vreuna dintre persoanele implicate ar fi avut asupra sa o armă albă.

6178 afișări
Imaginea articolului CAB, despre bătaia dintre interlopi: Jandarmii nu au găsit vreo armă albă asupra persoanelor implicate - FOTO

CAB, despre bătaia dintre interlopi: Jandarmii nu au găsit vreo armă albă asupra persoanelor implicate (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

Instanţa informează că, joi, la sediul său, a avut loc un conflict între mai multe persoane prezente în clădire pentru a asista, în calitate de părţi sau ca public, la şedinţa de judecată desfăşurată în cadrul Secţiei I Penale a instanţei.

Imediat după declanşarea altercaţiei, la locul evenimentului a intervenit personalul de pază din cadrul jandarmeriei care îşi desfăşoară activitatea în clădirea Curţii de Apel, iar la solicitarea acestora au sosit la scurt timp un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi mai multe echipaje ale serviciilor din cadrul Jandarmeriei Române specializate în păstrarea ordinii publice.

O persoană dintre cele implicate, Robert Gabriel Buşă, a suferit o vătămare fizică a cărei gravitate va fi stabilită de instituţiile competente, spune CAB.

Din verificările întocmite până acum de personalul jandarmeriei nu a rezultat că vreuna dintre persoanele implicate ar fi avut asupra sa o armă albă, mai precizează instanţa.

Robert Gabriel Buşă, zis Robert a lui Ioc, judecat într-un proces la CAB alături de alţi 19 membri ai unor grupări interlope din Capitală, printre care şi fraţii Cămătaru, a fost, joi, de la sediul instanţei la spital, având o rană în zona nasului.

Înainte de sosirea ambulanţei, el a susţinut că a fost tăiat de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

Anterior, mai multe persoane aflate la proces au intrat într-un conflict pe holurile Curţii de Apel Bucureşti.

După ce Buşă a fost dus la spital, au fost luaţi de la CAB şi duşi la Secţia 14 de Poliţie pentru audieri Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), soţia acestuia din urmă, şi alţi cinci bărbaţi, care erau la proces. Toţi au fost audiaţi în calitate de martori.

Poliţiştii fac în continuare cercetări în acest caz pentru loviri şi alte violenţe.

În dosarul judecat joi la CAB, 20 de persoane sunt acuzate de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Robert Buşă a făcut parte din clanul Cămătarilor şi a fost arestat după ce a participat, alături de aceştia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanţat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici