Cadavrul femeii dispărute în urma inundaţiilor din comuna mehedinţeană Eşelniţa a fost găsit

Cadavrul femeii din comuna mehedinţeană Eşelniţa, care a fost luată de viitură în cursul zilei de luni, a fost găsit sâmbătă după-amiază, pompierii intervenind pentru scoaterea lui din Golful Eşelniţa, la aproximativ 1,5 kilometri de locul din care a dispărut.

96 afișări
Imaginea articolului Cadavrul femeii dispărute în urma inundaţiilor din comuna mehedinţeană Eşelniţa a fost găsit

Cadavrul femeii dispărute în urma inundaţiilor din comuna mehedinţeană Eşelniţa a fost găsit (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că trupul a fost găsit în Golful Eşelniţa de către doi pescari, care iniţial au crezut că este vorba despre bărbatul dispărut în acelaşi timp cu femeia în vârstă de 70 de ani, dar ulterior, când s-au apropiat, localnicii şi-au dat seama că este vorba despre femeie.

Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au fost chemaţi la faţa locului pentru a aduce la mal trupul femeii, urmând ca acesta să fie predat Serviciului de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Cadavrul a fost găsit la aproximativ un kilometru şi jumătate de locul din care a dispărut femeia.

Două persoane au fost dispărut luni, după ce au fost luate de viitură în comuna mehedinţeană Eşelniţa, în urma ploilor toernţiale. Femeia a mers să adăpostească vaca pe care o avea la păscut când a fost luată de viitură, un alt bărbat în vârstă de 54 de ani încercând să o salveze şi fiind prins, de asemenea, de apele învolburate.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, pompierii mehedinţeni intervin pentru scoaterea unui alt cadavru din fluviul Dunărea, acesta fiind adus de ape în amonte de Barajul Porţile de Fier I. Deocamdată însă, acest cadavru nu a fost identificat.

Potrivit primarului comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, în localitate patru case au fost luate de apă, patru imobile ale unor agenţi economici au fost distruse, alte 17 locuinţe fiind avariate în proporţie de 10 - 80 la sută, iar două persoane au fost date dispărute în cursul zilei de luni.

Totodată, în Orşova, 15 case din cartierul Graţca au fost avariate şi o locuinţă a fost complet distrusă, în timp ce alte zeci de gospodării au fost afectate în urma inundaţiilor, primarul Ion Manea spunând că tot oraşul a fost afectat de mâlul adus de viitură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici