Cadavrul unui copil dispărut în septembrie, găsit într-un butoi (Video)

Cadavrul unui copil în vârstă de şase ani din localitatea băcăuană Faraoani care a dispărut de acasă în luna septembrie a fost găsit, duminică, de poliţişti, într-un butoi lângă casa mamei băiatului.

249 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui copil dispărut în septembrie, găsit într-un butoi (Video)

Cadavrul unui copil dispărut în septembrie, găsit într-un butoi (Video)

Duminică, bunicul copilului a anunţat Poliţia prin 112 că nepotul său a dispărut de acasă din luna septembrie, iar de atunci nu mai ştie nimic despre el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, subinspector Narcisa Butnaru, poliţiştii au început cercetările în acest caz, iar duminică au descoperit cadavrul copilului într-un butoi de lângă locuinţa mamei băiatului.

"În timpul cercetărilor, poliţiştii din Faraoani au sesizat o serie de discordanţe între declaraţiile mamei copilului şi ale concubinului acesteia, fapt pentru care au informat Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Bacău. S-a constituit un colectiv de cercetare, care în urma verificărilor a descoperit cadavrul unui minor aflat în stadiu avansat de putrefacţie, într-un butoi din apropierea locuinţei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău.

Poliţiştii au stabilit că băieţelul a fost ucis de concubinul mamei sale, bărbatul fiind reţinut luni.

Potrivit poliţiştilor, Andrei Baltag, în vârstă de şase ani, a dispărut de acasă în luna septembrie, iar declaraţiile date de părinţii acestuia la audieri au fost contradictorii, dovedindu-se false.

Anchetatorii au stabilit că băieţelul a fost ucis de concubinul mamei sale, care a băgat cadavrul într-un butoi pe care l-a sudat cu o placă metalică.

"Din primele verificări rezultă că băiatul a fost omorât de concubinul mamei sale, în luna septembrie, după cum şi recunoaşte, apoi a introdus cadavrul în butoiul de tablă şi i-a sudat gura cu o placă metalică", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bacău, subinspector Narcisa Butnaru. 

Bărbatul a încercat să scape de butoi după ce rudele şi vecinii au început să întrebe de copil. "Am ţinut butoiul în magazie până vineri, când i-am zis unui vecin să-l ia şi i-am dat un milion de lei. Vecinul însă, de lene, l-a luat şi l-a transportat la câteva sute de metri de casă, unde l-a abandonat în faţa porţii Terezei Pătraşcu, o bătrână din sat, unde a fost găsit de poliţişti", le-a declarat poliţiştilor Mihai Pătraşcu, concubinul Mihaelei Baltag.

La necropsie, medicii au constatat că micuţul era într-o stare avansată de putrefacţie şi că avea capul zdrobit.

Mihai Pătraşcu a fost reţinut, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav. Procurorii urmează să stabilească dacă mama copilului a fost implicată în uciderea micuţului, în condiţiile în care ea a declarat că ştia de faptă, dar nu l-a reclamat deoarece concubinul a ameninţat-o că o omoară şi pe ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici