Cadavrul unui interlop a fost furat de rude din spital. Poliţiştii au deschis dosar penal

Poliţiştii constănţeni au deschis un dosar penal în cazul decesului unui cunoscut interlop din Constanţa, Ismail Iaşar, zis "Săceanu", care a murit la spital la sfârşitul săptămânii trecute, după ce rude ale acestuia au luat trupul neînsufleţit din unitatea sanitară fără încuviinţare.

166 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui interlop a fost furat de rude din spital. Poliţiştii au deschis dosar penal

Cadavrul unui interlop a fost furat de rude din spital. Poliţiştii au deschis dosar penal (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Ismail Iaşar a murit, duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, din cauza unei boli incurabile, conducerea unităţii sanitare spunând că mai multe persoane au intrat cu forţa în Secţia de Terapie Intensivă, de unde au luat trupul neînsufleţit.

"Au intrat cu forţa şi au luat cadavrul cu tot cu targă", a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică, în jurul orei 21.10, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către personalul medical al Spitalului Cliunic Judeţean de Urgenţă Constanţa că mai multe persoane au sustras cadavrul unui bărbat din unitatea medicală.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că după ce Ismail Iaşar, de 65 de ani, din Constanţa, a decedat, în jurul orelor 19.00, în spital, rudele, de religie musulmană, conform tradiţiei, au solicitat să li se permită să ridice cadavrul fără efectuarea necropsiei, după care l-au luat din unitatea medicală fără încuviinţare.

"În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de cadavre, urmând să fie făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Bogdan Păduraru.

Ismail Iaşar a fost înmormântat luni, conform tradiţiei musulmane, fiind condus pe ultimul de sute de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici