Cadrele de la SJU Craiova, testate pentru COVID-19 din sponsorizări. Procedura nu permite testarea preventivă

  • 300 de cadre medicale de la SJU Craiova au fost testate până acum
  • 1.000 de teste de depistare a infecţiei cu SARS-COV2 au fost donate spitalului
  • Testarea unei persoane costă aproximativ 200 lei
1559 afișări
Imaginea articolului Cadrele de la SJU Craiova, testate pentru COVID-19 din sponsorizări. Procedura nu permite testarea preventivă

Sursa foto: Profimedia

Persoanele asimptomatice sunt cele mai periculoase în răspândirea COVID-19, spun medicii care consideră că personalul din „prima linie” a luptei împotriva acestei boli este supus mereu riscului. Medicii spun că toate cadrele medicale trebuie testate periodic. În România, procedurile nu permit, însă testarea preventivă.

„Este foarte important şi pentru noi, şi pentru pacienţii noştri, dar şi pentru familiile noastre să ştim că există şi o verificare”, spune Cristiana Geormăneanu-medic UPU, SJU Craiova. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, personalul medical este testat din sponsorizări. Aproximativ o mie de teste au fost donate de mai multe firme private, iar 300 de cadre medicale au făcut deja analizele pentru COVID-19.

„Să descoperim orice caz de infectare de la început şi astfel să prevenim răspândirea bolii”, explică Teodor Sas, manager SJU Craiova.

La testarea preventivă, o asistentă medicală de la Secţia Oncologie a fost depistată cu infecţie cu SARS-COV2. Este singurul cadru medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova diagnosticat cu COVID-19, până acum. În următoarea perioadă, aproximativ o mie de angajaţi ai spitalului vor face aceste analize.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici