Cadrele didactice merg la deschiderea anului şcolar, dar boicotează discursurile parlamentarilor

Sindicaliştii din educaţie spun că profesorii, învăţătorii şi educatorii vor merge, luni, la deschiderea anului şcolar, dar vor boicota eventualele discursuri ale parlamentarilor, nemulţumiţi că cererile lor nu au fost ascultate de clasa politică.

340 afișări
Imaginea articolului Cadrele didactice merg la deschiderea anului şcolar, dar boicotează discursurile parlamentarilor

Cadrele didactice merg la deschiderea anului şcolar, dar boicotează discursurile parlamentarilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că atât membrii FSLI, cât şi cei ai "Spiru Haret" se vor prezenta, luni, în şcoli şi grădiniţe, dar îşi vor lua copiii şi vor intra în clase dacă la festivităţile de deschidere a anului şcolar vin politicieni.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a spus că membrii FEN sunt hotărâţi să protesteze, să nu meargă la festivităţile de deschidere a noului an şcolar, pentru că "nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a da o notă festivă acestui eveniment".

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia "Spiru Haret" au cerut membrilor de sindicat să nu participe la festivităţile de deschidere a anului şcolar la care vor fi prezenţi politicieni.

Liderii celor două federaţii, Aurel Cornea şi Gheorghe Isvoranu, au sugerat tuturor reprezentanţilor clasei politice să nu se prezinte în faţa oamenilor şcolii cu prilejul deschiderii anului şcolar, "pentru a le vinde din nou iluzii prin luările de cuvânt".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici