Cadrele medicale implicate în cazul copilului mort, chemate să dea declaraţii

Toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Slatina, care au fost implicate în cazul băiatului de nouă ani internat cu fractură la antebraţ şi care a murit patru zile mai târziu, au fost chemate la serviciu duminică de conducerea unităţii pentru a da declaraţii cu privire la acest caz.

19 afișări
Imaginea articolului Cadrele medicale implicate în cazul copilului mort, chemate să dea declaraţii

Cadrele medicale implicate în cazul copilului mort, chemate să dea declaraţii (Imagine: Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa unităţii medicale, că mai mulţi medici şi asistenţi au fost chemaţi pentru a da declaraţii referitoare la cazul copilului din comuna Şerbăneşti, care a fost internat cu o fractură la antebraţ şi care ulterior a murit.

"Noi, la Spitalul Judeţean, continuăm ancheta internă pe care am început-o încă de vineri. În acest sens am chemat la serviciu pentru declaraţii toţi asistenţii medicali şi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe, inclusiv de la chirurgie infantilă, care au trecut pe la acest caz. În acest moment ei sunt la mine în birou şi dau declaraţii", a declarat Roxana Dragomir.

Potrivit acesteia, ancheta internă a spitalului este una "laborioasă" întrucât sunt foarte multe persoane implicate "direct sau indirect".

Roxana Dragomir a mai spus că a fost deja informată că în zilele următoare o comisie a Ministerului Sănătăţii va ajunge la spital pentru a începe o nouă anchetă.

Referitor la afirmaţiile părinţilor copilului de nouă ani, din comuna Şerbăneşti, conform cărora au fost nevoiţi să cumpere medicamentele cu care băiatul a fost tratat, managerul SJU Slatina a admis că este posibilsă se fi întâmplat aşa.

Dragomir spune însă că o parte dintre medicamentele pe care părinţii susţin că le-ar fi cumpărat existau în farmacia spitalului.

"Am înţeles că părinţii au un bilet cu o parafă a medicului în care li se spunea ce trebuie să cumpere şi că între acele medicamente s-ar fi aflat glucoză, algocalmin şi paracetamol supozitoare. Aş vrea să văd şi eu acel bilet, pentru că dacă este aşa medicul care a semnat biletul şi-a asumat o responsabilitate, pentru că algcolamin sau paracetamol supozitoare se află în farmacia spitalului şi putem dovedi asta", a declarat Roxana Dragomir.

Conform acesteia, spitalul se confruntă cu grave probleme financiare, de patru luni primind doar banii pentru salarii.

"Dacă ar fi să primim deconturile de la Casa Naţională de Sănătate ar trebui să primim 80 de miliarde de lei vechi, bani care ne-ar ajunge să ne plătim şi datoriile spitalului. Dar de patru luni spitalul a primit doar banii pentru salarii. Se fac eforturi considerabile pentru aprovizionarea farmaciei spitalului cu medicamente", a adăugat directorul SJU Slatina.

Copilul de nouă ani a murit, joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de părinţii săi la unitatea medicală în 23 mai, având o fractură la antebraţul stâng. Trei zile mai târziu, în 26 mai, copilul a fost externat, după ce medicii de la Secţia de Ortopedie i-au pus o atelă gipsată. În aceeaşi seară, băiatul a fost adus din nou la spital, în stare gravă. A fost operat, iar în 27 mai a suferit o nouă intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat braţul. Copilul a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă a murit în timpul transportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici