Câine aruncat la gunoi de viu. Ştefan Mandachi organizează un protest pentru oprirea abuzurilor asupra animalelor

  • Deşi avem, ȋn România, Poliţia Animalelor, ȋncă din 2021, multe dintre necuvântătoare continuă să fie chinuite şi abandonate.
  • După ce a găsit un câine aruncat la gunoi de viu, Ştefan Mandachi cheamă toţi românii iubitori de animale la un protest paşnic pentru respectarea drepturilor animalelor şi tragerea la răspundere a celor care ȋncalcă legea.
  • Protestul va avea loc duminică, 21 mai, ȋncepând cu ora 15:00.
  • Ȋn acelaşi timp, antreprenorul sucevean cere instituţiilor statului o lege pentru dezlănţuirea câinilor din gospodării.
386 afișări
Imaginea articolului Câine aruncat la gunoi de viu. Ştefan Mandachi organizează un protest pentru oprirea abuzurilor asupra animalelor

,,Acum câteva zile, am găsit o căţeluşă aruncată la o groapă de gunoi, lângă Paşcani. O parte a corpului ȋi intrase ȋn putrefacţie, era plină de căpuşe, purici şi viermi. Ȋmi este foarte greu să descriu starea ȋn care afla. Veterinarii care au internat-o au fost şocaţi, la rândul lor, n-au mai întâlnit asemenea atrocitate. Are în jur de 8-10  ani, este cipată, deci proprietarul a fost cel care a abandonat-o acolo, cel mai probabil din cauză că ȋmbătrânise şi nu ȋi mai era folositoare. I-am pus numele Corason. Doctorii sugerează eutanasierea, dar eu ȋncă sper că poate fi salvată.  

O astfel de cruzime nu poate fi băgată sub preş de către o societate normală. Trebuie văzut obligatoriu clipul de şase minute în care am oferit absolut toate detaliile. Am aproape 15 ani de când strâng câinii de pe străzi, în afară de câteva ONG-uri şi o mână de români inimoşi, nimeni nu face nimic. În baza statului român, ar fi un dezastru printre animale. Eu voi protesta pentru Corason şi pentru toate animalele chinuite şi abandonate. Duminică 21 mai, la ora 15.00. Ȋi chem alături de mine pe toţi iubitorii de animale, să iasă cu câinii, civilizat, legal şi paşnic pe stradă. Sau ȋn faţă la Guvern, la Prefectură etc. Scrieţi pe un carton sau pe o foaie de hârtie, ,,Dreptate pentru Corason” sau ,,Eu sunt Corason”. Dacă nu aveţi timp, postaţi o fotografie pe reţelele sociale şi scrieţi #DreptatePentruCorason sau puneţi o ramă de Facebook”, spune Ştefan Mandachi. 

Ştefan Mandachi este cunoscut drept un susţinător al drepturilor animalelor. S-a implicat, în ultimii ani, în numeroase acţiuni de protecţie a drepturilor acestora şi în acţiuni de salvare a lor. Anul trecut, a finanţat sterilizarea a peste 5.000 de câini şi pisici din judeţul Suceava. Ȋn 2020, a dat în judecată statul român pentru că nu a rezolvat problema animalelor care sunt chinuite, iar instanţa i-a dat câştig de cauză. Cu toate acestea, ȋn realitate, nu s-a schimbat mai nimic. Lipsa de educaţie spune antreprenorul că ar fi principala cauză. 

,,Toate aceste atrocităţi se întâmplă din cauza lipsei de educaţie. Educaţia umanizează. Educaţia reduce violenţa. Pe scurt, educaţia salvează naţia. Am ieşit din business-urile din HoReCa şi, de aproape un an, am decis să mă focusez total pe educaţie şi pe protecţia animalelor. Lucrez ca voluntar în Asociaţia Umanitară ,,Jeni Mandachi”, pe care am fondat-o acum cinci ani, şi mă concentrez pe producţia de filme şi podcasturi educaţionale pentru studenţi, pe canalul meu de Youtube. Cred că educaţia este singura care poate salva România şi o poate duce ȋn topul statelor dezvoltate, moderne şi prospere. Lipsa de educaţie, pe de altă parte, naşte monştri, ucide şi ne ţine ȋnapoiaţi”,” completează antreprenorul. 

Mandachi vrea lege pentru dezlănţuirea câinilor 

Ordinul 31 din 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, sancţionează limitarea libertăţii de mişcare a animalelor, ȋnsă lasă loc multor interpretări. Cel mai des folosită este că, atât timp cât zgarda este dintr-un material moale, iar lanţul este lung, se consideră că animalul are libertate de mişcare. Ştefan Mandachi cere autorităţilor amendarea legii şi interzicerea ţinerii ȋn lanţ a câinilor. 

,,Nu mai trăim în epoca de piatră să ţinem câinii într-un lanţ de un metru. Alternativa civilizată, umană, este construcţia unor ţarcuri. Nu sunt o avere. Sunt dispus să finanţez ţarcuri pentru câinii dintr-un ȋntreg sat, pentru a da un exemplu de bune practici. Caut un primar sau mai mulţi, care rezonează cu această cauză şi care au capacitatea de a-i convinge pe săteni să se implice ȋn proiect. Eu plătesc tot, ei trebuie doar să fie de acord. Va fi, să spunem, un proiect pilot, pe care sper să ȋl văd la nivel naţional”, ȋncheie Mandachi.

Ştefan Mandachi a cerut autorităţilor naţionale, ambasadelor şi chiar şi Patriarhei sprijin pentru protejarea şi respectarea drepturilor animalelor din România. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici